Prah jači od sode bikarbone: Uklanja bolove za dva minuta, leči celo telo! (RECEPT)

Jeftin je, lako dostupan, a sve što trebate učiniti kako biste se rešili bolova jeste da ga pomešate s destilovanom vodom i utrljate na bolno mesto. Snažno deluje protiv infekcija, ublažava hronične i akutne bolove, pomaže kod bolesti disajnih organa, smanjuje hronični umor, poboljšava izgled noktiju, tena i kose, a deluje i antikancerogeno.

Magnezijum hlorid, foto: Bborriss.67/Shutterstock
Magnezijum hlorid, foto: Bborriss.67/Shutterstock
.

Ako patite od bolova u mišićima i zglobovima, predlažemo vam da isprobate jedno od najboljih rešenja – domaći magnezijumov losion, odnosno ulje magnezijuma, koje može rešiti sve te probleme u jednom potezu!

Kao što možda već znate, magnezijum je ključni mineral u ljudskom telu, koji je neophodan svim organima.

Čak 300 hemijskih procesa u telu zahteva magnezijum, što znači da ga moramo unositi u dovoljnim količinama svakog dana.

Ovo su neke od funkcija koje magnezijum ima u našem telu:

  • Jača kosti
  • Reguliše nivo energije
  • Pospešuje apsorpciju vitamina D iz sunca
  • Ubrzava zarastanje rana
  • Ublažava upale
  • Stimuliše cirkulaciju
  • Snižava rizik od dijabetesa

Ipak, iako je vrlo važan, zbog nepravilne ishrane mnogi ljudi ne unose dovoljne količine magnezijuma, što može da ima ozbiljne posledice.

Osim putem hrane, postoji još jedan način da unesemo magenzijum u svoj organizam - kroz kožu. Ovom metodom sigurno ćete zadovoljiti preporučeni dnevni unos (za žene 280-300 mg, za muškarce 270-400 mg), a za to će vam biti potrebna samo destilovana voda i magnezijum hlorid.

Direktno uzimanje razmućenog magnezijum hlorida u vodi predstavlja oblik koji se najbolje može iskoristiti. Njega možemo koristiti na dva načina, oralno ili putem kože. Drugi način je efikasniji i ima nekoliko prednosti. Napitak magnezijum hlorida, kao i ulje možete napraviti i sami u svojoj kuhinji.

On je mineral koji se dobija isparavanjem morske vode. Dostupan je u granulama ili listićima od kojih se može napraviti rastvor koji se uzima oralno. Takođe, on se korisiti i za pripremu ulja, koje se utrljava u kožu ili koristi za kupke.

Magnezijum hlorid za kupanje, foto: Bborriss.67/Shutterstock
Magnezijum hlorid za kupanje, foto: Bborriss.67/Shutterstock
.

Pravljenje ulja magnezijuma kod kuće

Sastojci:

  • 1 šoljica pročišćenog magnezijumovog hlorida
  • 2 šoljice destilovane vode
  • staklena tegla i staklena bočica s raspršivačem

Priprema:

Prokuvajte vodu. U staklenu posudu stavite magnezijum hlorid, pa ga prelijte kipućom vodom.

Dobro izmešajte tako da se potpuno otopi. Ostavite da se ohladi, pa prespite u staklenu bočicu s raspršivačem.

Ovo ulje magnezijuma možete čuvati na sobnoj temperaturi do 6 meseci.

Iako zapravo i nije reč o pravom ulju, nego o mineralnoj tečnosti, naziva se uljem zbog toga što koža ostaje pomalo masna nakon njegovog nanošenja.

Korišćenje

Napomena: ako tek počinjete da koristite ovo ulje, mogli biste da osetite peckanje i trnce na koži. To ne bi trebalo da vas brine, jer već nakon nekoliko primena koža će se naviknuti.

Magnezijum hlorid možete koristiti svakodnevno, nekada i više puta dnevno. Najbolje je mazati ga na bolna mesta, stomak, pazuh, stopala. Potrebno je dobro utrljati da se upije (posle se mogu na koži mogu pojaviti sitni kristalići koje možete obrisati suvim ubrusom). Najčešće se koristi uveče za masažu celoga tela, nakon čega ga možete ostaviti na koži sve do jutarnjeg tuširanja, piše Atma.hr

U početku se na koži može javiti osećaj peckanja, jer on podstiče cirkulaciju, nadopunjava zalihe magnezijuma. Već sutradan koža postaje baršunasta, mišići su kompaktniji i povećava se pokretljivost zglobova.

Pogodan je i za korištenje kod dece. Ne mora se razređivati kada se nanosi na kožu. S vremenom, kada se koža malo privikne, možete povećavati dozu.