Pogonsko gorivo u službi zdravlja, a i u regulisanju kilograma

Normalizuje nivo glukoze u krvi, čuva krvne sudove i reguliše krvni pritisak.

.

Pirinač je osnovna namirnica i baza većine obroka indonezijske kuhinje.

S obzirom na bogat sadržaj ugljenih hidrata koji organizam vrlo brzo opskrbljuju energijom, pirinač možemo nazvati pogonskim gorivom.

Osim toga, odličan je izvor vitamina (B1, B2 i D), minerala, kalcijuma, gvožđa i biljnih vlakana kojima normalizuje nivo glukoze u krvi, čuva krvne sudove i reguliše krvni pritisak.

Primena

Pirinač je kod nas, takođe, u širokoj upotrebi. Ipak, od indonezijske kuhinje trebamo usvojiti važnu lekciju – ona se tamo najčešće priprema na pari, što je jedan od najzdravijih načina termičke obrade.

Preporuka je i da se umesto belog konzumira integralni pirinač.