Nikako da se rešite "ŠLAUFA" U PREDELU STOMAKA? Sada je idealan trenutak da primenite OVA TRI NAČINA!

Ukloniti masne naslage nije lako. U nastavku vam predočavamo nekoliko načina koji vam mogu pomoći na ovom putu mršavljenja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Aleksandra Dudvarski  |  
Ilustracija Foto: Phonlamai Photo/Shutterstock
Ilustracija Foto: Phonlamai Photo/Shutterstock
.

Višak na stomaku zapravo predstavlja povećanu količinu potkožne masti. Za to je u većini slučajeva kriva neracionalna i neuravnotežena ishrana, odnosno konzumiranje hrane više nego što vam je potrebno.

Ishrana

Počnite da pomnije pratite svoju ishranu. Brojanje kalorija je savršen način da kontrolišete unos. Izračunavanjem prave količine kalorija, možete eksperimentisati sa hranom. Koristite tabele kalorija i kuhinjske vage da biste precizno odredili vrednosti i prilagodili količinu hrane. U ovome vam može pomoći i nutricionista.

Drugi način je korištenje aplikacija za brojanje kalorija. Pogodno je, brzo, ne zahteva mnogo truda. Pored toga, ove aplikacije vam pomažu da izračunate dnevni unos kalorija kqko biste postigli svoje ciljeve povećanja, gubitka i održavanja težine.

Još jedan efikasan način da utičete na svoje telo jeste da počnete da unosite veće količine povrća i salate. U svom sastavu imaju vlakna, koja igraju važnu ulogu u održavanju funkcionisanja gastrointestinalnog trakta. Intestinalna mikroflora se samo hrani njime. Pored toga, imaju 2 neverovatna svojstva. Povrće, ulazeći u stomak, uvlači vodu, povećava se i stvara osećaj sitosti. Osećaj gladi ćete zapravo isključiti ako u svoje obroke uključite salate od povrća. Glavna stvar koju treba uraditi je sačekati 10 minuta nakon konzumiranja vode. Prvo jedemo povrće, pa tek onda sve ostalo.

Fizička aktivnost

Takođe se preporučuje povećanje dnevne fizičke aktivnosti. Da biste smanjili broj kilograma u svom telu uopšte, vredi pre svega da povećate trošenje kalorija koji dobijate. Idite u dalju prodavnicu svaki dan, izaberite tri dana u nedelji da koristite javni prevoz, bicikl ili da peške dođete do svoje kancelarije. Ne zaboravite na hodanje, u proseku, osoba treba da hoda 10 hiljada koraka dnevno, a takva aktivnost će se smatrati minimalnom!

Vodite računa o svom držanju. Svakodnevni život snažno utiče na kičmu, pretvarajući njen oblik u udoban za svakodnevni rad. I najčešće, zbog nedostatka posebnih vežbi za mišiće korteksa, abdominalni deo dolazi napred, narušavajući ne samo izgled, već i utiče na funkcionisanje organa i raspodelu opterećenja na telo.

Vežbe treba da utiču na celu kaskadu mišića, a ne samo na rectus abdominis, koji su svi navikli da treniraju sa zaokretima. Poprečni abdominis, kosi mišići, kičmeni mišići, zadnjica i naravno rektus abdominis su spisak oblasti koje treba ojačati.

Masne naslage na stomaku i stres

Ne zaboravite na dodatni faktor stresa. Postoji mišić koji snažno reaguje na emocije. Njegovo ime je dijafragma. Prilikom obuzdavanja emocija, tokom loših događaja, iskustava, poremeti se ciklus disanja, što preraspoređuje rad respiratornih mišića na način da utiče na područje stomaka i još više naglašava prisustvo „šlaufa“.