„Ljudi uzimaju po 20-30 bočica. Nisam znala da je za izbeljivanje zuba, ali uverila sam se od svojih kupaca koji su to isprobali“, kaže Danijela Stajić, prodavac.

Da li je ovaj postupak bezbedan i da li uopšte možete dobiti takav efekat otkrila je dr Tijana Stojanović, stomatolog.

„To nema nikakvog smisla i ja nisam pristalica ovih alternativnih metoda za beljenje zuba. Striktno treba da poštujete samo ono što može da se uradi u stomatološkoj ordinaciji ili pod nadzorom stomatologa“, istakla je ona.

Doktorka kaže da se pacijenti javljaju sa flekicama na zubima, jer su koristili sredstva kojima su želeli da izbele zube na svoju ruku, a to pored ljubičaste voje za kolače mogu biti i paste koje nisu primerene za beljenje zuba, sok od limuna, aktivni ugalj ili prevelika doza sode bikarbone.

U kojoj meri soda bikarbona ne bi trebalo da naškodi vašim zubima, kao i kada je njeno korišćenje opasno, kako treba da pijete limunadu, ali i kakve posledice možete da snosite ako se podvrgavate ovakvim metodama bez konsultacije sa stomatologom polgedajte u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.