"Kod menstrualnih uložaka i toalet papira, moramo da pazimo sa čime se ovi proizvodi izbeljuju, posebno kod uložaka koji su od izuzetnog uticaja na reproduktivno zdravlje žena. Usporavaju rad, dovode do pojačanog menstrualnog bola i iritacija. Žene se sa tim vrlo često susreću. Moramo da pazimo da pamuk nije izbeljen sa hlorom, zato što dolazi do nuspojava dioksina koji je toksičan i kancerogen“, ističe Spasojević i savetuje da se pažljivo čita deklaracija i da se pazi da sadrži oznaku "hlor free“.

Mirišljavi toalet papiri i mentstrualni ulošci takođe nisu bezbedni, jer „više parfema, više mirisa, znači manje zdravlja za nas“, napominje recenzent proizvoda.

Slična situacija je i sa pelenama za decu i odrasle, kao i sa tamponima, a kako da budemo sigurni da su oni bezbedni za naše zdravlje, iako nemaju nikakve oznake na deklaraciji, recenzent proizvoda Marina Spasojević je objasnila u nastavku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.