U takvim situacijama dobro je znati da postoje namirnice kojima ih možete zameniti. Kuvarica Rebeka Strend iz „Conagra Barnsa“ među poznatijim je šefovima u Čikagu.

“Kada nestane jaja, moja omiljena zamena je mineralna voda. Količina od jedne četvrtine šolje mineralne vode zameniće jedno jaje. Voda s ukusom i soda takođe mogu pomoći, ali će zbog aroma uticati na ukus jela koje pripremate”, navela je Strend.

Savetovala je i druge namirnice poput jogurta, sosa od jabuke, konzervirane bundeve ili zgnječene banane, a one će jelu dodati i nutritivne vrednosti, piše avaz.ba.

“Ako ništa od toga nemate kod kuće, možete uzeti dve kašičice praška za pecivo umesto jednog jaja”, rekla je Strend.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.