Koje su najkancerogenije namirnice koje unosimo?

Iako sve češće čujemo kako ljudi kažu da danas svaka namirnica sadrži materije koje mogu da izazovu rak, to nije tačno. Nije svaki proizvod kancerogen, ali pogledajte koje bi trebalo da izbegavate. Pogledajte spisak namirnica koje svaki dan unosimo u organizam, a ne bi trebalo ni da im se približavamo.

.

Gazirani sokovi

Kao i mesne prerađevine i gazirani sokovi puni su dodataka, boja, hemikalija, šećera koji bukvalno hrane kancerogene ćelije.

Dijetalna hrana i pića

Još gori izbor od gaziranog soka je dijetalni gazirani sok. Zaslađivači koji se koriste u ovim napicima, iazaivaju poremaćaje pri rađanju i kancer. Isto važi i za saharin i ostale varijacije zaslađivača koje bi trebalo da izbegavate.

Bela brašna

Belo brašno je uobičajeni sastojak u prerađenim proizvodima, ali velika količina ugljenih hidrata koji sadrži veoma je zabrinjavajuća. Zajedno sa šećerom, ovi sastojci potpomažu razvoj kancerogenih ćelija.

Već smo rekli da su šećeri hrana za ćelije raka, a pored toga povećavaju i insulin. Postojanje toliko prerađevina punih šećera kao što su kolači, pite, sokovi, žitarice, pokazuje zašto je povećan broj ljudi obolelih od raka.Rafinisani šećeri

Jabuke, grejpfrut...

Većina ljudi smatra da se hrani zdravo ako jede jabuke, jagode i grejpfrut kupljene u prodavnicama. Međutim, ako ovo voće nema nalepnicu i dokaz da je organska hrana, a ne genetski modifikovana, oni su potencijalni nosioci oboljenja. Proverite da li su namirnice koje kupujute prskane, odnosno otrovane pesticidima.