Kako da prepoznamo SIMPTOME NAPADA PANIKE, šta uraditi u tim situacijama i da li to može dovesti do SRČANOG UDARA? (VIDEO)

Koliko nam je ugroženo psihičko zdravlje nakon svih dešavanja proteklih dana, postavljamo pitanje da li smo sada izloženiji napadu panike i kako ga sprečiti? Koji su simptomi napada panike i kome treba prvo da se javimo? Da li su jednako ugrožena deca koja su sve ovo preživela, ali i njihovi roditelji, kao i novinari reporteri koji su poslednjih dana izveštavali o masakru u OOŠ "Vladislav Ribnikar". O ovome smo razgovarali sa psihoterapeutom Sanjom Dabović Perašević.

Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

"Napad panike se javlja upravo kada se desi neka jako stresna situacija, koju mi ne možemo da procesuiramo, i to je način na koji se naš organizam brani. Jako je neprijatan, intenzivan i ne možemo da pretpostavimo u kom trenutku, kad i gde će se desiti. Nije samo napad panike jedan od načina na koji se sa svime nose deca, roditelji ili vaše kolege novinari reporteri", objasnila je psihoterapeutkinja.

Koji su simptomi napada panike, kako da ih prepoznamo, šta prvo da učinimo u tim situacijama, ali i koje su potencijalne posledice napada panike, detaljnije je opisala Sanja Dabović Perašević u nastavku...