Ishrana - Pet pravila

Prošla je zima, a mi nikako da se probudimo iz „zimskog sna“. Došlo je vreme da se rešimo svih onih kilograma koje smo u poslednje vreme nabacili, ali i dalje nemamo elana. Ako niste tip za teretanu, nemojte se siliti, već napravite sami svoj ritual za mršavljenje. Možete primenjivati raznorazne dijete, ali ako ne poštujete ova tri pravila, nikada nećete skinuti višak sala i kilograma.

.

Manje porcije

Istraživanja su pokazala kako današnje generacije jedu mnogo veće porcije, nego što su to naši potomci jeli pre. Naše bake su jele manje količine hrane, što znači da su unosili i mnogo manje kalorija, a to je rezultiralo zdravom i normalnom težinom.

Što češće jedite kod kuće

Svi ćemo se složiti da je lakše jesti u restoranu ili naručenu hranu, ali našim precima te stvari nisu bile ni na pameti. Pokušajte bar pet puta nedeljno da jedete svojeručno, kuvanu hranu. Ne samo što ćete uštedeti kalorije, već i novac, a pored svega – hranićete se zdravijom i svežom hranom.

Nikako jesti ispred televizora

Dok gledate svoju omiljenu seriju, „vuče“ vas da „prezalogajite“ nešto sa strane, iako ste prethodno imali obilan i zdrav obrok. Rešite se ove loše navike što pre, jer vas ona vodi ka neracionalnom prejedanju.