HITNO PROBAJTE STARE FARMERKE! Ako ne možete da ih zakopčate, imate problem, tvrde stručnjaci...

Nema žene koja se bar ponekad ne pogleda kritički pred ogledalom, ali kad pokušavamo da obučemo stare farmerke, onda nastaje kriza "svetskih razmera".

probajte stare farmerke, foto: Andrey_Popov/Shutterstock
probajte stare farmerke, foto: Andrey_Popov/Shutterstock
.

Da li je i vama odeća iz mladosti tesna? Da li imate farmerke iz vremena kad vam je bila 21 godina i da li možete da ih obučete i zakopčate?

Verovali ili ne, profesor Roj Tejlor sa Univerziteta Njukasl nam upravo to savetuje.

"Ako sad više ne možete ni da obučete te pantalone, znači da imate previše masnih naslaga na telu i da rizikujete obolevanje od dijabetesa tipa 2", tvrdi ovaj stručnjak koji se bavi upravo nutricionizmom i dijabetesom.

Štaviše, on skreće pažnju svima kojima je za desetak godina konfekcijska veličina skočila za dva broja. Ako ste nosili farmerke broj 30, a sad u prodavnici tražite uvek broj 34, treba da se pozabavite svojim zdravljem, prenosi lepaisrecna.mondo.rs.

Profesor Tejlor naglašava da se neće svi kojima obim struka toliko poraste razboleti od dijabetesa. Međutim, treba da provere da li se kod njih talože visceralne masti (oko organa u trbušnoj duplji) kao i da li imaju masnu jetru.

"Dijabetes tipa 2 može da se izleči uz pravilnu dijetu", naglašava profesor Tejlor u svojim radovima. "Zato je redukovana ishrana važna i za one koji uopšte nemaju povišen procenat telesne masnoće", kaže on.