Da li ste znali da i OVO mogu biti ZNAKOVI da ste u DRUGOM STANJU?

Trudnoća jeste divna vest i tokom tih devet meseci žene najviše vole da odmaraju i uživaju u slobodnom vremenu, ali simptomi drugog stanja mogu biti neprijatni.

Ilustracija Foto: LarsZ/Shutterstock
Ilustracija Foto: LarsZ/Shutterstock
.

Simptomi trudnoće se uvek pokazuju ranije nego što test pokaže pozitivan rezultat. Od neobičnog ukusa u ustima, do vrtoglavice, postoji spisak simptoma koji naslućuju drugo stanje. Važno je samo da poznajete svoje telo i da ih prepoznate.

Osećate ukus metala

Trudnice mogu imati vrlo čudnu želju za hranom, ali ako osetite ukus metala u ustima, iza toga zapravo postoji naučni razlog. Hormoni trudnoće utiču na vaše telo na mnogo različitih načina, a povećanje estrogena i progesterona može uzrokovati metalni ukus u ustima.

Desni vam natiču

Ako počnete da primećujete ​​da su vam desni osetljivije nego ikada, postoji šansa da ste u drugom stanju. Trudnoća utiče na protok krvi u vašem telu, uzrokujući oticanje i krvarenje desni. Čistite zubnim koncem barem jednom dnevno i koristite četkicu za zube sa mekim vlaknima, kako biste ublažili simptome.

Gorušica

Neugodno peckanje u središtu prsa može se pojaviti nakon što ste pojeli preterano začinjen obrok, ali može biti i znak trudnoće. Zapravo, probavne smetnje vrlo su česte tokom trudnoće jer beba koja raste neprestano stiska vaš želudac. Kako biste ublažili ovaj neugodan osećaj, pokušajte da smanjite unos kofeina i da umesto tri obilna obroka, pređete na više manjih.

Osećate se naduveno

Nadutost može biti jedan od najranijih znakova trudnoće. Dok ste trudni, nivo vašeg progesterona naglo raste, zbog čega se osećate natečeno čak i na samom početku trudnoće. Progesteron usporava vašu probavu, dopuštajući vašoj bebi da dobije najviše hranjivih sastojaka iz hrane, a vi se osećate nadutima.

Osećate vrtoglavicu

Vrtoglavica koju možda osećate kad ustajete iz kreveta može biti jedan od najranijih znakova trudnoće. Povećan protok krvi može uticati na vaš krvni pritisak uzrokujući osećaj vrtoglavice. Iako osećaj da se soba okreće svaki put kad se pomerite, sigurno nije ugodan, ali dobra vest je da to nije razlog za brigu.

Izvor: tuzlanski.ba