Ako ste jeli LUK, a morate da izađete iz kuće - pojedite limun; U slučaju da ste konzumirali ALKOHOL - žvaćite peršun! A zašto ne bi trebalo da PRETERATE SA BELIM LUKOM?

Jeli ste luk, a kao posledicu imate neprijatan zadah. Postoje li namirnice koje mogu da neutrališu miris luka i koja hrana nam stvara taj neprijatan zadah? Da li pripremom hrane možemo da neutrališemo jake mirise određenih namirnica? O ovoj temi smo razgovarali sa dijetolog i specijalistom higijene ishrane zdravih i bolesnih ljudi dr Veroslavom Stanković.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Da li problem neprijatnog zadaha ukazuje na neke zdravstvene probleme ili je to samo posledica unosa namirnica jačeg mirisa? Kako se izboriti sa neprijatnim zadahom u oba slučaja, i koje to namirnice mogu da neutrališu miris crnog luka, pričala je doktorka u nastavku: