Ako imate GLAVOBOLJU, ne posežite za TABLETAMA! Isprobajte ova PRIRODNA REŠENJA...

Patite od migrene i verovatno ste do sada uvideli da vam je određena hrana i piće čak pojačava. Zato je važno da znate šta treba da izbegavate. Takođe, u tom slučaju fokusirajte se na hranu koju treba da dodate u svakodnevno ishrani, koja će vam pomoći da glavobolju otklonite.

Izvor: vecernji.hr/Paula Brico  |  
Ilustracija Foto: kurhan/Shutterstock
Ilustracija Foto: kurhan/Shutterstock
.

“Hrana je zaista prvi lek. Često možemo da upadnemo u kolotečinu i da jedete iste stvari. Dodavanjem različitog svežeg voća i povrća, unosimo tečnost, vitamine i minerale”, objašnjava direktor integrativne medicine u Vinstonu Vajn Braun.

Ishrana bazirana na različitim namirnicama može “kontrolisati” glavobolje, kao i celokupno zdravstveno stanje, a ako želite da pronađete načine kako da svoju ishranu kompletno promenite kako biste smanjili pojavu migrena, u nastavku vam predočavamo nekoliko stručnih saveta.

Banane

Ako polako osećate da počinje napad migrene, umesto slatkiša i drugih prerađevina, okrenite se bananama. Njihova tajna je u tome što brzo pružaju obilje energije i sadrže dosta magnezijuma, koji delotvorno utiče na ljude koji pate od glavobolja. Takođe, 74 odsto sastava banana čini voda, pa je ona sjajna i za hidrataciju organizma.

Biljni čajevi

Osim što čaj hidrira, ako pažljivo birate biljku, možete da ublažite simptome migrene. Nana je poznata po olakšavanju pritiska u predelu sinusa, što je čest simptom sinusne glavobolje, a čaj od nane je idealan i za konzumiranje i za inhalaciju.

Čokolada

Ako patite od jakih glavobolja, izbacite kafu i jedite više čokolade. Uzgred, crna čokolada je bogata magnezijumom.

Pečurke

Glavobolja se javlja usled slabije apsorpcije u crevima, i u takvim situacijama preko je potreban unos vitamin B2. Njega najviše ima u pečurkama, jajima i u nekim vrstama voća.

Jogurt

Jedan od čestih propatnih simtpoma glavobolje su i problem digestivnog trakta, odnosno pojava opstipacije.

“Dehidracija može da doprinese glavobolji i zatvoru. Običan jogurt je probiotička hrana koja može da reši oba problema”, govori dr Braun.