Jovana Milojčić vam otkriva tajnu svoje savršene linije!

Kaže da nikada nije bila na dijeti, ali da itekako pazi šta jede. Ne ide u teretanu, ali zato ne propušta jogu. Jovana Milojičić, voditeljka emisije Exkluziv otkriva kako održava vitko telo, a daje vam i recept za zdrav početak dana...

.

Voditeljka Exkluziva, Jovana Milojčić, važi za jednu od najlepših televizijskih lica u Srbiji. O njenom dobrom izgledu govore mnogi, a retko ko zna u čemu je tajna. Šta jede, da li trenira i još mnogo toga, ova atraktivna plavuša otkriva samo za čitaoce PRVA.RS.

Koja je tajna tvoje savršene figure?

- Trudim se da se hranim zdravo koliko mi to brz tempo života dozvoljava. Praktikujem duge šetnje sa svojim psom Srnom, a sada nam pravi društvo i moja ćerkica Simona.

Da li i koliko često posećuješ teretanu?

- Ne idem u teretanu ali zato praktikujem jogu. Ona mi pomaže da održim kondiciju ali i da uspostavim balans na duhovnom nivou.

Sta smatraš zdravim životom?

- Za mene je umerenost u svemu koncept zdravog života. Mislim da su ljudi danas skloni preterivanju pa lako odu u krajnost i počnu da se opterećuju kalorijama koje su uneli u svoj organizam i pojedenim komadima brokolija. Bilo kakva opsednutost je loša pa čak iako vam se čini da radite dobro za sebe.

Kako započinješ svoj radni dan?

- Moj dan počinje uvek čašom tople vode sa limunom i najčešće, porcijom žitarica. Sada je Simona u procesu ispitivanja sveta oko sebe tako da mi ceo dan protiče u jurcanju za njom a sobzirom na to da je jako brza mislim da sam spremna za marathon.

Da li se striktno pridržavaš dijete i zdravog načina života ili ponekad napraviš odstupanje?
Koje jelo bi preporučila drugim devojkama u Srbiji koje žele da imaju liniju poput tvoje?

Evo jednog odličnog recepta za započinjanje dana. Potrebni su vam:

3 kašike ovsenih pahuljica,

kašičica mlevenog semena lana,

kašičica kakaa i

3 iseckane suve šljive.

Jako je bitno da se ova smesa napravi uveče, prelije kefirom i odstoji u frižideru do ujutru.

Odlična je za detoks organizma i regulisanje telesne mase.

- Nikada nisam bila na dijeti ali se način ishrane koji praktikujem prilično podudara sa hrono ishranom. Naravno da pravim odstupanja i da sebe sa vremena na vreme počastim velikim sladoledom i girosom.

Kako odolevaš, mnogima omiljenoj, kaloričnoj hrani?

- Iskreno ne odolevam jer moja omiljena hrana su meso i povrće pripremljeni na razne načine, a unos istih mi ne stvara problem sa kilogramima.

Da li ćeš svoju ćerku Simonu od malih nogu učiti zdravom načinu ishrane?

- Trudim se da joj prenesem navike zdrave ishrane ali na to utiče dosta i okruženje. Iskreno se nadam da će odoleti trendu fast food ishrane,