Tetovaža: Da ili ne?

Izbor je samo vaš, ali, evo o čemu bi svakako trebalo da vodite računa pre nego što odlučite da li ćete zauvek svoje telo iscrtati mastilom.

.

Barem ste jednom u toku svog života pomislili kako biste voleli da imate neku zanimljivu tetovažu na nekom vidljivom mestu, pogotovo tokom letnjih dana kada je odeća i obuća oskudnija. Međutim, nikada niste imali dovoljno hrabrosti ili niste znali šta da istetovirate, pa niste to ni uradili.

Ukoliko ne znate šta biste istetovirali i dugo vremena smišljate koju sliku biste stavili, vaša želja se vremenom sve više smanjuje. Ljudi koji odmah u startu znaju šta bi voleli da istetoviraju, tetovažu naprave odmah.

Kada je mesto na kojem ćete imati tetovažu u pitanju, morate razmisliti o tome da je to nešto što ćete imati ceo život na sebi, pa tako ako tetovažu napravite na nekom vidljivom mestu gde je nikada i ni u kojoj situaciji ne možete sakriti, razmislite dobro da li je tetoviranje stvarno vredno toga.
Kako kažu, mladost ludost, ali ako napravite tetovažu na licu dok ste mladi razmišljajte o tome da ćete sutra imati posao i kako će poslodavac gledati na vašu tetovažu.

Kada je izbor studija u pitanju tu uvek morate da vodite računa. Odaberite tattoo studio za koji ste sigurni da je proveren, sterilan, da radi dobro tetovaže, kako se kasnije ne biste kajali. Dobar tattoo majstor će vam reći šta misli o vašoj tetovaži i mestu gde želite da ona bude, pa će vam tako moći dati i neki predlog kako bi vaša tetovaža bila što lepša i upečatljivija.

Nakon tetoviranja morate voditi računa o mestu na kojem se nalazi tetovaža. To mesto ne smete mesec dana izlagati suncu, kvasiti slanom vodom, odnosno kupati se u moru, kupati se na mestima gde je voda hlorisana. Morate je mazati posebnim kremama i izbegavati kreme sumnjivog porekla.

Morate uvek poslušati savete tattoo majstora nakon tetoviranja. I na samom kraju morate znati da ste vi ti koji će tu tetovažu nositi do kraja života. Prema tome nemojte dopustiti nekom drugom da vam određuje kakva će tetovaža biti i na kojem mestu će se nalaziti. O tome ipak odlučujete samo vi.

Izvor: ljepota.ba; story.rs