Na šta vas upozoravaju bubuljice na određenom delu lica?

Prema kineskoj medicini bubuljice na određenom delu lica mogu da sugerišu na zdravstvene probleme određenog dela tela.

.

Gornji deo čela – probavni trakt i bešiku
Pijte dovoljno vode, izbegavajte masnu hranu i rafinisani šećer. Žudite li za prženom, masnom hranom, pojedite avokado ili dodajte jelu kašiku kokosovog ulja. Jedite dovoljno svežeg voća i povrća i konzumirajte namirnice bogate antioksidantima i pijte zeleni čaj, kao i toplu vodu s limunom. Konzumirajte i prirodno fermentisane proizvode poput kefira.

Uši – bubrezi
Kad bubrezi ne dobijaju sve što im je potrebno, na uhu se može pojaviti velika, bolna bubuljica koja ne prolazi. Problemi sa bubrezima često su posledica nedovoljnog konzumiranja vode, unošenja previše natrijuma, kafe, alkohola, životinjskih belančevina i rafinisanog šećera, učestalog odgađanja odlaska na wc i nedostatka sna i minerala poput magnezijuma. Za zdrave bubrege najbolje je izbegavati brzu hranu krcatu natrijumom i piti dovoljno vode i jesti više peršuna koji je izvrstan za pročišćavanje bubrega.

Između obrva – jetra
Crvenilo, mrlje, masna koža i bubuljice između obrva mogu biti znakovi da jetra radi više nego što bi trebala i da joj treba čišćenje. U tom slučaju najvažnije je izbegavati masno i pasterizovane mlečne proizvode ili mlečne proizvode uopšteno te ne jesti kasno uveče. Obuzme li vas želja za hranom u kasnim satima, pojedite kašiku neobrađenog meda.

Tako ćete jetri omogućiti da se odmara dok vi spavate. Tokom dana jedite više belog luka, grejpa, šargarepe, repe, lisnatog zelenog povrća, limuna i limete i pijte zeleni čaj.

Gornji deo obraza – pluća i disajni putevi
U ovom slučaju može doći i do pucanja kapilara na obrazu. Ako i niste pušač bubuljicu na gornjem delu obraza možete dobiti zbog astme, alergija, upale pluća i nečistog vazduha. Najbolje je izbegavati pušenje kao i društvo pušača, odnosno zadimljene prostore.

Donji deo obraza – problemi s desnima i zubima
Izbegavajte rafinisani šećer i zaslađene sokove, a jedite sveže povrće i voće bogato vlaknima kako biste ojačali zube i desni. Konzumirajte što više prirodne, neobrađene hrane.

Desna ili leva strana brade – hormoni i genitalije
Pokazatelj su neravnoteže hormona, a na ovom delu lica bubuljice naročito imaju žene. Menstrualni ciklus, sredstva za kontrolu začeća te stres mogu uzrokovati neravnotežu hormona. Dovoljno spavajte i radite vežbe opuštanja kao što su joga i meditacija. Konzumirajte zdrave masne kiseline poput omega tri masne kiseline te bilje koje pospešuje ravnotežu hormona kao što su bosiljak, čičak i lišće crvene maline te zeleni čaj.

Sredina brade – tanko crevo i želudac
Stres, nedostatak sna i dehidracija mogu napraviti štetu slepom crevu i želucu. Stoga dovoljno spavajte, pijte dovoljno vode i rešavajte se stresa praktikujući jogu i meditaciju. Što se tiče hrane, vrede isti saveti kao i za gornji deo čela.