Izbacivanjem alkohola gubite kilograme!

Šta je ključ uspešnog mršavljenja?

.

Mršavljenje je uvek ozbiljna tema za diskusiju. Svi uvek želimo da znamo najnovije savete i trikove, kao na primer da li su pronašli neko novo egzotično voće koje će vam ubrzati metabolizam ili neki magičan šejk koji će vam smanjiti apetit. Naravano, ovakve stvari zaista postoje, ali šta se dešava kada prestanete sa ovakvim suplementima i vratite se na običnu ishranu? Pogodili ste, kilogrami se vraćaju i to često sa kamatom. Svi smo to videli kod nekoga, negde, a možda i na svom ličnom primeru. Pa koji su onda pravi stubovi za gubitak kilograma?

Jedenje prave hrane

Namirnice koje želite su sveže voće, povrće, koštunjavo voće, a kada je reč o životinjskom poreklu, najbolje je da se odlučite za organske proizvode kada god možete. Znamo da koštaju znatno više od običnih namirnica, ali na duže staze zdravlja i izgleda će da se isplati.

Odreknite se alkohola (na neko vreme)

Šta kažete za alkohol? Ako ste stvarno ozbiljni oko gubitka kilograma, onda nema alkohola bar neko vreme. Probajte bar mesec dana bez alkoholnih pića. Nije čak ni činjenica da pijete prazne kalorije, ali postoji više od toga. Kada pijete alkohol, vašem telu je potrebno da ga odmah sagori, tako da ako ste negde na večeri, onda taj obrok koji jedete se skladišti, umesto da se sagoreva i vari.

Razmislite koliko često popijete par pića tokom večere. Povrh svega, želimo da naša jetra bude "tip-top" kako bi radila na gubitku kilograma, jer je ona ključni igrač u sagorevanju masti. Tako da ako vam je jetra van dobre funkcije, teže ćete da postignete da vam telo slama masti. Kada pokušavate da gubite kilograme, dovedite vaš dnevni unos vode do maksimuma zbog detoksikacije, jer će hidratantnost da vam pomogne regularno izbacivanje toksina iz organizma.

Dnevna doza sunca

Svakodnevna doza sunčeve svetlosti je ključ. Ne mislimo roštiljanje, ali lagana i kratka šetnja po suncu će da vam pruži dozu vitamina D što je potrebno vašem metabolizmu.

Budite srećni

Na kraju, najbitnije, budite srećni. Ako niste srećni, nećete biti konzistentni i vraćate ćete se "lakšim" rešenjima. Dodatno, kada nismo srećni okrećemo se drugim stvarima koje će da nas zadovolje, kao na primer šećeru, ugljenim hidratima ili alkoholu. Tako da se osigurajte da radite stvari koje vas upotpunjuju, hrane vašu dušu i čine vas zadovoljnima.