Zdravlje

Dovoljan je samo jedan ČEN belog luka ispod JASTUKA da rešite OVAJ PROBLEM!

Ovaj jednostavan trik će vam biti od koristi, naročito ako patite od nesanice...

05.09.2021. - 14:00h
Beli luk
Beli lukfoto: Alliance Images/Shutterstock

Poznato je da sirovi beli luk deluje kao prirodan antibiotik, jer poseduje antivirusna, antifungalna i antimikrobna svojstva, a pomaže u eliminisanju štetnih bakterija i štiti organizam.

On takođe ubija bakterije, reguliše krvni pritisak, i osnažuje imunitet, a u tradicionalnoj medicini koristi se za lečenje organa za disanje, oboljenja srca i krvnih sudova, glavobolje, bolesti organa za varenje, crevnih parazita, kožnih bolesti.

Ipak, beli luk ne morate samo da unosite u organizam, kako biste bili zdravi. Dovoljno je i da udišete njegov miris, posebno ako imate problema sa nesanicom.

Beli luk ima smirujući efekat, zahvaljujući kojem ćete lakše utonuti u san.

Miris belog luka će vam poboljšati kvalitet sna. U toku noći se nećete buditi, a san će biti konstantan i omogućiće vam regeneraciju i relaksaciju tela tokom noći.

Dovoljno je samo da očistite jedan ili dva čena belog luka, i stavite ih pod jastuk.

Pored toga što je idealan za nesanicu kada se stavlja ispod jastuka, beli luk može da pročisti zakrčene disajne puteve, jer kada se udiše, alicin iz belog luka razgrađuje sekret.

Na taj način ćete lakše disati, a samim tim i bolje spavati.

Miris belog luka ne treba da vas brine - do vas će dopreti slab miris, ali dovoljan za umirenje. Takođe, ujutru se nećete osećati na luk, jer njegov miris ne možete da dobijete bez konzumiranja ili direktnog kontakta preko kože.

Izvor: Magazin.novosti