Zdravlje

Trećina žena ODBIJA da radi PAPA TEST, a razlozi su bizarni! Ako ste jedna od njih, ovaj tekst je za vas!

Britanska organizacjia za lečenje raka materice je nedavno objavila prilično uznemirujuće rezultate - čak trećina žena odbija odlazak ginekologu zbog Papa testa. Razlozi su donekle razumljivi, ali nikako ne bi trebalo da vas prevladaju. Trećina žena odbija zato što se 'dole' nije izdepilirala.
07.02.2018. - 16:00h
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Čak 35 odsto mladih žena se stidi svog golog tela, pa ga zato ne želi pokazati lekaru, dok se 38 odsto njih stidi izgleda svojih genitalija, a isti broj se stidi vainalnog mirisa. 

Najviše uznemirujući podatak je da čak dve trećine žena nije znao da im Papa test može spasiti život. Ako doktor na vreme otkrije maligne bolesti, pacijent se može izlečiti. 

Kako ističe američka organizacija za lečenje raka materice, žena kada navrši 21 godinu bi trebalo da počne sa redovnim testovima, i tako jednom godišnje, piše miss7.24sata.hr.

Vašem ginekologu je sasvim svejedno da li ste vi neizdepilirane, niti da li imate neprijatan miris vagine. Apeluje se svim devojkama da se ohrabre i da posete svog ginekologa jednom godišnje.

Pratite nas i na Viberu!