Ako želite da smršate, ova četiri zdrava doručka nisu za vas!

Ako ste već držali dijetu, znate da postoje namirnice koje se smatraju zdravim, ali se ne preporučuju onima koji žele da skinu višak kilograma. Recimo, namirnice koje se jedu za doručak. Svaka hrana sa viškom šećera, soli ili zasićenih masti, nakon nekoliko sati od konzumiranja, naduće vas i umoriti, a u večernjim satima najčešće tera organizam na veću količinu hrane.

.

Predstavljamo vam vrste doručka koje bi trebalo da izbegavate, ako želite da svoju figuru dovede u red.

Žitarice

Mnoge od njih sadrže dosta šećera, koji donosi kalorije, a ne prehrambene prednosti. Šećerne žitarice mogu dovesti do pomicanja šećera u krvi, a budući da im nedostaju bitni proteini i vlakna, osetićete glad već koji sat posle. Ako ujutro jedete žitarice, uzmite one koje sadrže 10 grama šećera ili manje, i odlučite se za celovite žitarice, koje će vas duže držati sitim.

Energetske čokoladice

Ljudi automatski pretpostavljaju da su zdrave, ali neretko imaju iste sastojke poput kolačića, ako ne i više šećera. Pažljivo pročitajte nalepnice i odaberite one s 8 grama šećera ili manje.

Suhomesnati proizvodi

Pazite na prerađene meso, kao što su slanina i kobasica. Stručnjaci kažu kako su opskrbljeni natrijumom i zasićenim mastima. No, budući da vam belančevine pomažu da duže ostanete siti, najbolje je da ih jedete ujutro.

Sok od naranče

Kupovni sokovi najčešće su puni šećera i aditiva. Iako će vam sok od naranče ujutro dati energiju, ona će brzo i nestati. Radije popijte čašu sveže iscijeđenog soka od naranče ili pojedite pravo voće, piše zivim.hr.