Zašto svaka žena treba da poseti Amsterdam bar jednom u životu

Svako mesto je jedinstveno i skriva svoje tajne, a mnogo je razloga zašto se žene stalno vraćaju glavnom gradu Holandije.

.

1. Muškarci su zaista visoki i zgodni, iako se kaže da Holanđani nisu dobri za flert.

2. Možete da šetate bezbedno. Razdaljine su kratke i gotovo sve je prilagođeno pešacima.

3. Amsterdam odiše jedinstvenom atmosferom. Ne postoji nijedan drugi grad na svetu koji tako miriše na lale, sireve, asocira na klompe i vetrenjače.

4. Mali butici su divni. Kalverstraat je idealna ulica ako tražite cipele, torbe ili vrhunsku kozmetiku i skoro svi "mainstream" brendovi ovde imaju bar jedno prodajno mesto.

5. Lični život je izložen kroz prozore kuća. Nema zavesa ili roletni.

6. Sporo žive, ali brzo voze. Malo evropskih gradova će vam omogućiti da uživate u tako mirnom načinu životu, kao Amsterdam.

7. Bujno zelenilo i deca stvaraju od Amsterdama prijateljski grad. Tokom cele godine Amsterdam ima bujnu vegetaciju, pa gde god da krenete možete videti porodice sa decom.

8. Ne morate da kupujete marihuanu. Dobićete je besplatno u šetnji do kafića.

9. Videćete Red Light District. Crvena zona u Amsterdamu je jedna od bezbednijih oblasti u gradu. U toku dana to je turistička oblast gde, iako je fotografisanje zabranjeno, možete da prošetate i razgledate svetski poznati niz izloga sa lepim (i manje lepim) damama u izazovnoj odeći.

10. Videćete Zoo Artis. Ovaj zoološki vrt je jedna od najboljih u Evropi i potreban vam je ceo dan da vidite sve životinje, naročito tokom toplijih dana.

Ajfelov toranj, Kip slobode... Znamenitosti koje KRIJU velike tajne

Izvor: ženski magazin