Paradajz čini obroke ukusnijim

Bez obzira da li je u planu da ga dodamo u salate ili sendviče ili da od njih napravimo sos koji će sva moguća jela učiniti mnogo ukusnijima, često se dešava da paradajza previše kupimo na pijacama jer jednostavno ne možemo da mu odolimo. Zato su nam uvek potrebni saveti kako da paradajz što duže zadržimo u što boljem stanju, kako ne bi prerano počeo da truli ili izgubi ukus.

Nedavno je tim "The Kitchen" sproveo odličan test gde i kako držati paradajz da što duže ostane čvrst i ukusan. Naravno, kako dani prolaze, tako plod dalje sazreva.

Postaviti plod okrenut peteljkom prema dole

Pravi trik je postaviti plod okrenut peteljkom prema dole. Kada ga tako skladištite, vazduh više neće tako lako cirkulisati oko stabljike, što zapravo predstavlja tačku od koje paradajz najlakše može da počne da truli. Isto pravilo važi i ako više volite da paradajz držite na kuhinjskom pultu na sobnoj temperaturi, a on će zadržati čvrstinu i slatkoću.

Takođe, peteljka se može zalepiti i sa malo selotejp trake, jer se time postiže isti efekat kao kada se paradajz drži sa peteljkom nadole - stvara se jedinstvena barijera koja sprečava bakterije i buđ da prodru u plod. Takođe, za puniji ukus, ne zaboravite da paradajz izvadite iz frižidera bar sat vremena pre konzumiranja kako biste vratili delić izvornog ukusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.