Svako veče sanjate ISTI SAN? Šta kaže sanovnik, a šta psiholog? Telo vam šalje SIGNAL: "Hitno je, razumi, molim te" (VIDEO)

Snovi su vekovima opčinjavali filozofe, ali i umetnike. Doživljavani su kao božanske poruke i ključ za razumevanje naše podsvesti. Da li znate šta vaši snovi zapravo znače?

Foto: Ilustracija;Roman Samborskyi/Shutterstock
Foto: Ilustracija;Roman Samborskyi/Shutterstock
.

Svi ljudi manje ili više sanjaju. Jedinstvena i lična priča sastavljena od sećanja, mašte i emocije... Nesvesne želje, nepreživljene strasti, podsvesni signali našeg uma ili pak podaci dobijeni u toku dana, samo su neki od primera šta snovi mogu da predstavljaju. Ipak, u ljudskoj prirodi je da čovek u svemu traži simbolično značenje ili neku skrivenu poruku koja će mu možda prošitiri vidike ili ga usmeriti na pravi put. Mašta ili nešto više? Postoje razne teorije.

Psihološkinja Katarina Radak gostujući u emisiji "150 minuta" govorila je na ovu temu, a tom prilikom otkrila je da li san koji sanjamo svako veče ima neko predskazanje:

- To su ponavljajući snovi. Ponavlja se poruka "Dok ne skapiraš, neću te ostaviti", otprilike bi tako značilo. To nisu snovi koji će predskazati budućnost, to su snovi koji samo imaju iznad glave lampicu 'Hitno je, razumi, molim te" i takve snove najpre tumačimo kada se radi seansa", istakla je psihološkinja Katarina, a šta je još rekla o ovoj temi, saznajte u videu u nastavku teksta.