Šta najviše KRADU GOSTI HOTELA? Peškiri i bademantili su očekivani, ali NEĆETE VEROVATI ŠTA JE JOŠ NA SPISKU

Krađa sapuna i olovaka iz hotela deluje bezazleno za brojne goste, međutim, neki od njih se odvaže da ukradu čak i televizore, dušeke ili plišane igračke iz hotelskih soba.

Izvor: sputnikportal.rs  |  
Foto: Dragon Images/Shuttrstock
Foto: Dragon Images/Shuttrstock
.

Nemački portal „Velnes hevn“ razgovarao je sa 1.376 hotelska menadžera na temu koji predmeti se najviše kradu, a tom prilikom je uočljiva i razlika kada je reč o ukradenim stvarima iz hotela sa četiri i pet zvezdica.

Glavni rezultat studije iz oktobra pokazao je da se najviše kradu peškiri i bademantili, a nakon toga slede ofingeri, olovke i kozmetika.

Ne kradu svi iste predmete

Kada je reč o nacionalnosti gostiju, ne kradu svi iste predmete. Ispostavilo se da nemački i britanski gosti hotela, osim što kradu peškire i bade-mantile, uglavnom kradu kozmetiku i predmete za toalet.

Austrijanci su više orijentisani na krađu tanjira i kafe aparata, dok su za Amerikance „prioritet“ jastuci i baterije. Italijani vole da ponesu čašu za vino kao hotelski suvenir, dok je kod Švajcaraca fen izuzetno „tražen“. Francuzi su drugačiji, pa kradu televizijske setove ili daljinske upravljače. Uočljivo je i da se tableti šest puta više kradu u hotelima sa pet zvezdica.

Krađe zavise i od zvezdica hotela

Umetnička dela su „popularna“ među lopovima u luksuznim hotelima, gde se ukrade 4,3 puta više nego u hotelima sa četiri zvezdice. Televizijski setovi i dušeci se mnogo više kradu u hotelima sa pet zvezdica. Desetak odsto menadžera hotela sa pet zvezdica se žali na krađu dušeka, dok je u hotelima sa četiri zvezdice to slučaj „samo“ 2,2 odsto.

Gosti hotela sa četiri zvezdice se više zadovoljavaju prostijim stvarima - peškirima, ofingerima, baterijama i daljinskim upravljačima, prenosi Tanjug. Jedan italijanski hotelijer je ispričao da je jednog dana, dok je prolazio kroz hol, primetio da u njemu nedostaje nešto veliko.

„Ubrzo sam saznao da su trojica nepoznatih muškaraca u kombinezonima ukrala veliki klavir koji nikada nije vraćen“, rekao je on.