SEDAM detalja u KUPATILU koji mogu da otkriju mnogo toga o vašoj ličnosti

Možda toga niste svesni, ali način na koji ste uredili svoje kupatilo može da otkrije mnogo toga o vašaoj ličnosti. Sud o tome su doneli stručnjaci, a njihova zapažanja će vas možda iznenaditi.

foto: vnlit/Shutterstock
foto: vnlit/Shutterstock
.

1. Toalet papir

Kako pravilno postaviti rolnu toalet papira oduvek je predmet rasprave. Svako će to uraditi prema sopstvenim preferencama, ali to će usput otkriti i ponešto o njihovoj ličnosti. Tako su oni koji rolnu stavljaju licem papira ka spolja obično asertivni tipovi koje vole da dominiraju situacijom. Osobe koje stavljaju naličje papira ka spolja (što obično doživljavamo kao postavljanje papira naiopačke) su obično tiši tipovi koji u mnogim situacija deluju opušteno i pouzdano. Postoje i ljudi koji kombinuju ova dava načina postavljanja papira što znači da su osobe koje minimiziraju konflikte i koje su fleksibilnije od drugih, piše Miss7.

2. Ormarić

U ormarićima čuvamo sve one sitne lične potrepštine koje ne želimo da izlažemo tuđim pogledima. Ako su na police ugurani tako da jedva mogu da stanu, složeni jedni na druge, to može da znači da volite da istražujete i da se ne bojite da iskočite iz tradicionalnih standarda. Verovatno ste kreativna osoba sa mnogo odličnih ideja. Ali, ako su vaše police vrlo uredno organizovane, verojatno site vrlo nervozni ako samo i pomislite na nered. Ako ovako uredno složene police odjednom postanu haotične, moglo bi da nagoveštava nastanak depresije.

3. Daska

Spuštena ili podignuta WC daska? Ovaj mali gest često može da podstakne svađe i nezadovoljstvo u kući. Ali, stvar bi trebalo da bude prilično jednostavna. Ako u kući živi više ženskih osoba ili je broj izjednačen s muškim ukućanima, daska bi trebalo da bude spuštena. Ako je obrnuto, onda bi trebalo da bude podignuta. Ako ova stavka ne predstavlja konflikt u vašoj porodici, onda je jasno da se radi o ukućanima vrlo miroljubive naravi koji izbegavaju konflikte i nemaju problem da urade nešto na zadovoljstvo drugog. Takođe, nisu sitničavi.

4. Bočice

Ako se u vašem kupatilu nalazi mnoštvo bočica i ambalaža - od šampona, gelova za tuširanje regeneratora maski… - a neke od njih su i prazni, verojatno se nalazite pod priličnim stresom. Uz to, nagomilane stvari mogu da podstaknu da se osećete krivima jer niste bolje organizovani. Takvo stanje može i mozgu da signalizira da vas očekuje posao (koji nikako ne uspevate da završite). S druge strane, ako u se u vašem kupatilu nalaze samo par proizvoda, to znači da posvećujete dovoljno pažnje nezi svoga tela , kako fizički, tako i mentalno.

5. Boje u kupatilu

U vašem kupatilu preovladava narandžasta boja? Verojatno ste vrlo društveni, ali i inspirativni i inteligentni. U potpunosti bela kupatila otkrivaju miroljubivu ličnost. Ružičasta boja u kupatilima može značiti da te zapravo prilično smireni. Tamne boje, posebno crna ukazuju da ste vrlo izbalansiran individualac. Ljubitelji svetloplave boje u kupatilima su obično osetljive i liberalne osobe. Crvena boja ukazuje na veliku strastvenost i ličnost koja ne prolazi nezapaženo.

6. Lavabo

Čistoća ima priličan uticaj na psihičko zdravlje pa ako je vaš lavabo prilično zapušten, situacija verojatno ne ukazuje na savršen psihički balans. Pojednostavljeno, ako pridajete više pažnje čistoći i higijeni svog lavaboa postoji veća šansa da ćete se uopšteno osećati bolje. U prirodi je čoveka da teži ka organiziranosti što se ogledava i u spoljnim stvarima. Ako ste uspešni u tome, verojatno ćete biti produktivniji, a pomoći će vam i u održavanju linije.

7. Sveukupni utisak

Kakav utsak dobijate pogledom na svoje kupatilo? Da li je čisto, haotično...? Ako se radi o urednom kupatilu verojatno je da ste dobri organizatori i da odlično balansirate između zadataka u svom životu. Ipak, ako poludite jer najmanja sitnica nije na svome mestu, možda bi moglo da se radi i o radi o opsesivno-kompulzivnom poremećaju. Ako je vaše kupatilo haotično, ali ipak znte gde se koja stvar nalazi, I to je u redu. To što se ne zamarate detaljima, može upućivati da ste kreativni, opušteni i spontani.