Ljudi imaju različite planove i želje koje se odnose na to kada bi voleli da se venčaju, ali prema novom istraživanju postoji idealna starost za to.

Prema stručnjacima Tomu Grifitsu i Bajnu Kristijanu, autorima knjige “Algoritmi za život: kompjuterska nauka o ljudskim odlukama”, najbolje je sklopiti brak u 26. godini.

Kako piše Mirror, njihovo istraživanje kaže da kada ispunite 37 posto nekog cilja, dosegli ste savršenu tačku za izvršavanje svog plana; odnosno - ako prosečna osoba svoju bolju polovinu traži između 18. i 40. godine, tada je idealna dob 26 godina jer je do tada prošlo 37 posto od ukupnog vremena traganja za partnerom.

Prema ovoj teoriji, ako ste mlađi ili stariji od 26 godina, prečesto ćete se svađati sa svojim partnerom i veza jednostavno neće uspjeti.

Naravno, pravilo od 37 posto nije savršeno i zapravo ne objašnjava činjenicu da se naši ukusi između 18. i 40. godine života mogu promeniti i možda u nekom trenutku počnemo da tražitmo nešto drugačije.

Ipak ovi stručnjaci tvrde da je veća verovatnoća da će veza biti dugoročna ako se venčate u 26. godini života.

Nikolas H. Volfinger, sociolog sa Univerziteta u Juti se ipak protivi ovoj teoriji, pošto je u julu 2015. otkrio da je najbolje doba za stupanje u brak između 28. i 32. godine, što je više od 45 posto od ukupnog vremena traganja za partnerom. Na taj način, smanjuje se mogućnost da dođe do razvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.