Viršle su popularan doručak kod nas, a ovaj mesni proizvod se konzumira širom sveta. Viršle prolaze kroz pažljivo osmišljen proces proizvodnje kako bi se postigla savršena kombinacija ukusa, teksture i bezbednosti.

Glavne komponente u proizvodnji viršli uključuju meso (najčešće piletina, svinjetina), vodu, so, začine i emulgatore. Meso se sitno isecka, stvarajući temelj za glatku smesu koja će postati viršla. Nakon toga, sastojci se pažljivo mešaju kako bi se postigla homogena masa. Dodaju se začini i aromatične materije koje obogaćuju ukus, stvarajući karakterističan za viršle. Еmulgatori se koriste kako bi poboljšali teksturu smese i osigurali stabilnost, vezujući vodu i masti.

Ovako to sve zvuči lepo, ali kada se viršla stavi pod mikroskop, to ne izgleda tako dobro. Upravo to uradio je popularni TikTok profil "Mikro Zum Gy", a ono što se videlo šokiralo je mnoge njihove pratioce. Pogledajte i sami u videu.

@microzoomguy

♬ Main Titles - Charlie Clouser

"Zato ne kupujem mikroskop", "Da stavimo bilo koje meso pod mikroskop, ne bi ga nikad jeli", "Ovo je razlog zašto ih više ne jedem", neki su od komentara šokiranih ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.