Posle ovog videa, NEĆE VAM BITI SVEJEDNO: Evo kako VIRŠLA izgleda POD MIKROSKOPOM!

Viršle vole ljudi širom sveta, mada su svesni da nisu baš zdrave prerađevine od mesa. A da li ste se pitali kako izgledaju pod mikroskopom?

Izvor: Najžena/Vesna Vukadinović  |  
Ilustracija Foto: images72/Shutterstock
Ilustracija Foto: images72/Shutterstock
.

Viršle su popularan doručak kod nas, a ovaj mesni proizvod se konzumira širom sveta. Viršle prolaze kroz pažljivo osmišljen proces proizvodnje kako bi se postigla savršena kombinacija ukusa, teksture i bezbednosti.

Glavne komponente u proizvodnji viršli uključuju meso (najčešće piletina, svinjetina), vodu, so, začine i emulgatore. Meso se sitno isecka, stvarajući temelj za glatku smesu koja će postati viršla. Nakon toga, sastojci se pažljivo mešaju kako bi se postigla homogena masa. Dodaju se začini i aromatične materije koje obogaćuju ukus, stvarajući karakterističan za viršle. Еmulgatori se koriste kako bi poboljšali teksturu smese i osigurali stabilnost, vezujući vodu i masti.

Ovako to sve zvuči lepo, ali kada se viršla stavi pod mikroskop, to ne izgleda tako dobro. Upravo to uradio je popularni TikTok profil "Mikro Zum Gy", a ono što se videlo šokiralo je mnoge njihove pratioce. Pogledajte i sami u videu.

.

"Zato ne kupujem mikroskop", "Da stavimo bilo koje meso pod mikroskop, ne bi ga nikad jeli", "Ovo je razlog zašto ih više ne jedem", neki su od komentara šokiranih ljudi.