@lord_of_the_stars How an astronaut washes their hair in space 😱 #nasa #astronaut #internationalspacestation #iss #spacestation #space #interesting #science #foryoupage #viral #gravity #fypシ ♬ School Rooftop - Slowed Down Version - hisohkah

Verovali ili ne, od buđenja do spavanja, skoro svaki pokret astronauta je isplaniran. Ipak, ova astronautkinja pronašla je vremena da snimi video u kom je pokazala kako izgleda pranje kose u svemiru.

Poznato je da astronauti koji su duže vreme u svemiru često razviju određene zdravstvene probleme, poput gubitka pamćenja, slabljenja kostiju ili slično. Za svemirske neuslove astronauti se prvenstveno obučavaju u avionima smanjene gravitacije koji lete određenim rutama.

Međutim, ukoliko ste se nekad zapitali kako izgledaju svakodnevne aktivnosti jednog astronauta, to možete da pogledate u videu u kom je astronautkinja pokazala kako izgleda pranje kose uz manjak gravitacije.

"Ponekad voda beži od vas i morate da se potrudite da uhvatite što više kapljica. Koristimo peškire veoma dugo, jer ovde imamo ograničene rezerve", izjavila je astronautkinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.