Par se PRESELIO U KOMBI i godinama živi u četvorotočkašu: Šokiraće vas RAZLOG zbog kog su doneli tu ODLUKU! (VIDEO)

Tom i Ejmi iz Velike Britanije žive u kombiju koji su preuredili 2019. godine.

Izvor: 24sata.hr/Tina Kos/The Sun  |  
.

.

Želeli su da iskuse minimalistički život sa što manje troškova...

Danas detalje o privatnom životu i savete o ovakvom načinu života objavljuju na društvenim mrežama gde ih mnogi prate.

U snimcima pokazuju kako izgleda njihov mobilni dom koji ima malo kupatilo, sićušnu kuhinju i slatku spavaću sobu s bajkovitim lampicama iznad kreveta. Tamo se nalaze i deo za sedenje, police sa knjigama...

Ejmi kaže kako je počela da radi kojekakve poslove u svojoj 16. godini, a do 25. je živela sa roditeljima pokušavajući što više da uštedi. Osećala se, priznaje, pomalo čudno što je sa roditeljima ostala toliko dugo i nije se osamostalila.

- Moglo bi se reći da sam prošla kroz neku krizu 'četvrtine života'. Svi ti ljudi oko mene izgledali su mi kao da imaju neverovatne živote, idu na divne odmore, žive u savršenim vezama, provode se fantastično, useljavaju u kuće i imaju sve - prisetila se ona.

- Tad bih se osvrnula na svoj život i videla kako prolazi u kolotečini beskrajnih odlazaka na posao. Odlučila sam da dam otkaz i da uzmem godinu dana odmora, radeći samo neke manje poslove kako bih se izdržavala. Osećala sam se sigurnom u sebe, jer sam imala već dosta ušteđevine - nastavila je Ejmi.

Nakon toga je upoznala Toma i zajedno je sa njim vodila hotel i restoran. Ubrzo je shvatila da jedva pronalaze malo slobodnog vremena dok pokušavaju da zarade za sve troškove, poput skupe kirije za stan... Odlučili su da kupe kombi i da ga preurede u mali mobilni dom. Platili su ga 13.500 funti (oko 15.000 evra) i potrošili još 15.000 funti (oko 17.000 evra) na uređenje.

Kaže da su im sad mesečni troškovi minimalni, nekih 450 funti (oko 500 evra) za osiguranje i kupovinu osnovnih stvari poput hrane i odjeće.

Otkrili su i kako sad zarađuju.

- Često zajedno radimo na pretvaranju kombija u domove za druge ljude koji, takođe, žele da žive ovakvim stilom života - kaže Ejmi.

Napominje da život u kombiju ne znači odricanje od 'malih luksuza' koji olakšavaju i ulepšavaju život, poput tuša s toplom vodom, grejanja, mašine, frižidera...

@vanmonkeys looking to convert a van to do full time van life in the UK? don't forget to consider a luton van as your base vehicle!! Of course the space is a massive plus, but there are more practical pros like being more secure. It's our third van conversion for ourselves (each time they've got bigger, but this is it now, we're stopping here 🤣) As with all vans there are pros and cons, and these definitely have cons. However for us, they are far out weighed by the pros. we love our luton van conversion!! #fulltimevanlife #lutonvanbuild #fyp #selfconvertedvan #vanlifeuk ♬ original sound - vanmonkeys