Par iz Engleske VENČAO se 60 godina nakon što su im roditelji RASKINULI VERIDBU: Nije bilo lako da je PRONAĐEM, ali sam USPEO!

Šezdeset godina nakon što su im roditelji raskinuli veridbu, pronašli su jedno drugo i odlučili su da se venčaju.

Izvor: Index.hr/Daily Mail  |  
Ilustracija; Foto: Linda Bestwick/Shutterstock​
Ilustracija; Foto: Linda Bestwick/Shutterstock​
.

Len Olbrajton (79) i Žanete Ster (78) imali su težak put do svog venčanja, ali oboje su srećni što su to ipak uspeli da urade.

Par se prvi put upoznao 1963. godine, kada je Len imao 19, a ona 18 godina. Radili su kao medicinski tehničari u bolnici u Engleskoj i zaljubili se na prvi pogled.

Ubrzo je Len zaprosio Žanete i ona je pristala. Međutim, tada je dob za pristanak bila 21 godina, a one je imala tri godine manje. Njeni roditelji prekinuli su veridbu, a Len je dobio dirljivo pismo.

"Umalo sam umrla kada sam shvatila da je on stajao pored moje ograde"

Tokom narednih 50 godina Len se oženio u Australiji, dobio je troje dece, razveo se i preselio u Stivenidž, gde je radio kao lokalni medicinski tehničar. Ženet je ostala na ostrvu Vajt da bi postala medicinska sestra, a zatim se udala za mornaričkog poručnika i dobila dvoje dece. Bila je u penziji i još uvek sa svojim mužem kada je Len odlučio da je pronađe.

"Bio sam uplašen, ne znajući kakva će biti njena reakcija ili hoću li je uopšte videti. Otišao sam u nedoumici. Nije bilo lako da je pronađem, ali jesam. Samo sam se nadao da je dobro – nisam očekivao ništa drugo", ispričao je on, prenosi Metro.

"Umalo sam umrla kada sam shvatila da je on stajao pored moje ograde. Bilo mi je drago što me je potražio. Mnogo sam mislila na njega", rekla je Ženet. Tada je svog bivšeg verenika ispratila i rekla svom mužu da je stranac koji pita za put.

Međutim, dve godine kasnije Ženetin muž je umro od raka, a ona se obratila Lenu koristeći adresu koju je naveo na božićnoj čestitki koju joj je ranije poslao. Nakon toga, 2018. godine pristala je da se preseli u Stivenidž i da živi sa njim, a prošle godine Len je ponovo kleknuo i zamolio ju je da se uda za njega. Njihovo venčanje održano je 11. februara.