Ovo su stvari na koje bespotrebno BACAMO PARE! Proverite spisak, pa razmislite da li vam je nešto od navedenog zaista potrebno

Da li biste mogli da se odreknete ovih stvari?

Ilustracija Foto: Miljan Zivkovic/Shutterstock
Ilustracija Foto: Miljan Zivkovic/Shutterstock
.

Neke stvari kupujemo isključivo iz navike, ne shvatajući da nam one zapravo nisu ni potrebne. Ukoliko prestanete da kupujete bar polovinu sa ovog spiska, uštedećete veliku količinu novca.

Probate i uverite se i sami.

1. Kafa za poneti

Termos za kafu može biti jako dobra investicija, s obzirom na to da radna nedelja može da prođe sa 100 grama kafe koju pravite kod kuće.

2. Tombole, lutrija

Ako je ovo navika, probajte da jednu nedelju zaobiđete kisoke sa tombolom ili kladionice. Čak i 100 dinara dnevno, što se ne čini kao veliki trošak, na mesečnom nivou tu svotu novca možete iskoristiti na mnogo korisnije stvari.

3. "Dijetalni" proizvodi

Različiti paketi ovih proizvoda, koji kao nekom magijom tope kile, uglavnom su beskorisni i preskupi, i treba ih menjati zdravijom ishranom i treningom, prenosi novi.ba.

4. Fiksni telefon

Ako još uvek plaćate pretplatu za fiksni telefon, treba da znate da je to vrlo verovatno nepotreban trošak, s obzirom na to da pretplatni paketi mobilnih operatera nude i pozive ka fiksnoj telefoniji, a sve su manje vezani i za internet. Kako trend dalje napreduje, fiksne telefone imaće samo firme.

5. Flaširana voda

Lakše je da kupite flašu koju ćete puniti na česmi. Učinak je isti.

6. Odeća za trening

Šta fali običnoj trenerci i beloj majici?

7. Aplikacije za mobilni telefon

Ako skinete neku aplikaciju besplatno, kasnije se ispostavi da morate da je platite kako bi funkcionisala kako treba. Ako ste do sada mogli bez nje - možete i od sada.

8. Novine

Danas gotovo sav sadržaj ima i na internet portalima.