Kako bi dobili ovaj popis, istraživanje je zbrojilo broj pregleda na TikToku i postova na Instagramu prema gradu, kao i količinu promena u prometu Google pretraživanja u poslednje tri godine. Da li je ovo najpouzdaniji način merenja popularnosti? Verovatno ne, ali daje uvid iz drugog ugla gledanja.

Pregledi na društvenim mrežama ne pretvaraju se uvek u stvarne posete. Realno, dostupni su stvarni podaci o broju turista koji posećuju svaki grad (zbog čega znamo da će Peking uskoro nadmašiti Pariz kao najveće svetsko odredište za putovanja). I ne samo to, prikazi odredišta na platformama poput Instagrama i TikToka često nisu tačni ili realni.

No, u svakom slučaju, još uvek je zanimljivo videti koja odredišta ljudi najviše gledaju na društvenim mrežama.

Na vrhu lestvice se tako našao London, s više od 70 milijardi pregleda na TikToku i više od 107 miliona postova na Instagramu. Drugo mesto pripalo je Parizu, koji je prikupio više od 60 milijardi TikTok pregleda i 137 miliona Instagram oznaka, dok je treća Barselona, koja je zabeležila porast Google pretraživanja od 336 posto u poslednje tri godine (i zato nije slučajno, jedna od destinacija koja se žestoko bori protiv prekomernog turizma).

Nakon njih sledi francuska Nica, a zatim redom Istanbul, Madrid, Njujork, Majami, Dubai te Berlin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.