OSAM znakova pavog prijateljstva: Da li su vaši prijatelji oni PRAVI?

Iako vas nekim svojim navikama dovode do ludila, oni su vaši iskreni prijatelji koji vas nikada neće izdati.

foto: Depositphotos/Rawpixel
foto: Depositphotos/Rawpixel

Pravi prijatelji su uvek tu da pruže bezulovnu ljubav, podršku i oslonac u životu, i kada nam ide dobro i kada krene po zlu.

Pravi prijatelji su poput dijamanta – svetli, predivni, dragoceni i uvek u modi." poznata je izjava američke glumice i stilistkinje Nikol Riči.

Ovi znakovi otkrivaju da ste okruženi pravih prijateljima.

Uvek su tu kada je potrebno

Selite se po treći put u godinu i po dana. Oni vuku kutije. Već po osamdeseti put razočarano ponavljate svoju teoriju kako muškarci i žene jednostavno ne idu zajedno. Oni klimaju glavom.

Pravi prijatelji su oni koji će vam reći:

"Možeš me nazvati u bilo koje doba!"

To su oni koji će vam pomoći i hrabriti vas u najtežim momentima i oni koji će s vama jednostavno ćutati kad to zatreba.

Dobro se osećate u njihovom društvu

Pravi prijatelji će biti s vama i prihvatati vas onakvu kakve ste zaista. Za njih ste uvek najdivnija osoba! Možete nositi najčudniju odeću, odabrati partnera kakvog želite. Ništa se neće promeniti.

Imate sličan humor

Super je kad imate zajedničke interese. Još je bolje kad imate isti smisao za humor.

I dok se drugi kratko i stidljivo nasmeju- vi ne možete da prestanete da se smejete kada ste sa njima.

Pažljivo vas slušaju

Ne igraju se sa mobilnim ili gledaju okolo dok im pričate nešto. Oni su pažljivi i upijaju svaku vašu reč. Često primete i stvari s kojima vas čak i nekoliko meseci kasnije iznenade.

"Ajme, pa ti se toga sećaš?!“ Da, oni to znaju – jer su slušali. Vide najbolje u vama i podstiču vas da to pokažete.

Dele komplimente

Oni kažu stvari poput: „To zaista dobro znaš ili možeš!“ – i to i misle. Ponekad kažu nešto o vama, nakon čega pomislite:

„Uh, pa nisam baš tako super.“ Za svoje prijatelje jeste – jer veruju u vas i podstiču vas da to pokažete.

Odani su

Niste se videli 25 godina – ali kod prvog susreta je sve kao da ste se juče rastali. Odavno ne stanujete u istom gradu, ali kad se čujete telefonom, osećate se blisko kao i uvek.

Kažu vam sve u lice

Oni vas podržavaju, ali će vam jasno i glasno reći ako pogrešite. Svoje mišljenje neće zadržati iz ljubaznosti. Odnose se prema vama kao prema odrasloj osobi. I veruju da se možete nositi s tuđim mišljenjem – kad je drugačiji od vašeg.

Iskreni su, ali neće vas uvrediti. Postavljaju pitanja kako bi vam pomogli. Ponekad su nemilosrdni, ali samo jer im mnogo značite.

Izvor: Stil.kurir.rs