Ormar, sto ili automobil? Gde najčešće OSTAVLJATE NERED ZA SOBOM - odgovor će otkriti vaše TAMNE STRANE

Kada vam je kuća u neredu, to će se verovatno odraziti i na vaše svakodnevno raspoloženje. Čak i najurednijih ljudi ponekad za sobom ostave nered i to je sasvim prirodno. Nekada ne možemo imati kontrolu nad svim. Ali, ako vam se to često dešava, to onda dosta govori o vašoj ličnosti.

Ilustracija Foto: Prostock-studio/Shutterstock
Ilustracija Foto: Prostock-studio/Shutterstock
.

Ormar - Muči vas nostalgija

Neuredan ormar pokazuje da i dalje maštate o prošlim vremenima kada ste bili mlađi, mršaviji, srećniji… Možda vas stare haljine koje čuvate, a ne nosite ih, podsećaju na vreme kada ste bili sigurni u sebe i kada ste imali utisak da je sve moguće. Ako nikako ne možete da se rešite tih stvari, to onda znači da ne možete da se odreknete svoje prošlosti i onoga što vas vezuje za te stvari.

Ipak, da biste živeli u sadašnjem trenutku, neophodno je da otpustite prošlost i da se usmerite na budućnost, kao i da svaki dan iskoristite što je najbolje moguće. Savet je da pregledate stvari u ormaru, da ih presložite i izbacite iz njega sve ono što više ne nosite. Te stvari možete prodati ili pokloniti nekome kome je zaista potrebno. Sve što niste nosili više od šest meseci pregledajte i zapitajte se zašto to čuvate. Kada tu garederobu poklonite nekome, osećaćete se dobro.

Sto - Volite da odugovlačite

Ako na vašem stolu gotovo svaki dan postoji mnogo razbacanih papira, olovaka, fasickli i časopisa – to znači da vi bežite od nečega i da vam je teško da se pokrenete. Svaki put kada zanemarite tu neurednu gomilu, vi zapravo izbegavate da se suočite sa problemima ili odugovlačite sa pokretanjem novog projekta.

Međutim, to nije dobro jer odugovlačenje povećava pritisak sa kojim ćete se na kraju mnogo teže suočiti. Preporuka je da razvrstate papire i da ono što vam nije potrebno odmah bacite. Osećaćete se lakše.

Automobil - Ne umete da postavite granice

Što je više nereda u automobilu, to je manje mesta u njemu za vas. Ova vrsta nereda pokazuje da ne umete da postavite zdrave granice u odnosima sa ljudima i da dopuštate ljudima da zauzmu svaki segment vašeg života. Nered u automobilu može biti znak i da se osećate preopterećeno, da ste pod velikim pritiskom. To bi trebalo da bude vaš lični prostor, a ne skladište raznih stvari, prenosi 24sata.hr.

Sasvim je u redu da ponekad odbijete nekoga i zbog toga ne morate da osećate krivicu. Vi gradite i branite svoju sreću.

Garaža - Volite da izbegavate

Odlaganje nedovršenih projekata u garaži samo pokazuje da vam nedostaje mentalna energija kako biste mogli da se suočite sa zadacima koje imate, pa ih radije izbegavate. Kada sklonite stvari u garažu, vi se pravite da one više ne postoje jer ih ne vidite. "Gomila" vremenom sve više raste, ali ćete kad tad morati da prionete na posao i da sredite taj nered.

Budite svesni toga da nered iscrpljuje energiju iz čoveka, kao i pomisao na stvari koje treba da obavite. Stoga, savet je da polako počnete da raščišćavate nered i da od garaže napravite prostor u kojem ćete uživati.

Tavan: Imate problem sa osećajem krivice

Ako ste tip osobe koja čuva svakakve sitnice na stanu i ne možete da ih se rešite, verovatno se mučite sa osećajem krivice. Vi u dubini duše želite da se rešite tih stvari, ali pomisao da nešto od toga bacite u vama izaziva osećaj kao da izdajete voljenu osobu, zbog čega osećate krivicu, a to vremenom postaje težak emocionalni teret.