Među njima je i Stefani Benet, medicinska sestra koja ima stalan posao i dobra primanja. Da bi uštedela, hoda u mraku između prostorija u stanu, noseći sa sobom fenjer, koji postavlja i pali samo u onoj prostoriji u kojoj će se zadržati da nešto pronađe. Tvrdi da na taj način samo na struji uštedi oko 60 dolara, odnosno oko 55 evra mesečno.

Skuplja vlakna iz bubnja mašine za pranje odeće

Stefani je sa razlogom dobila nadimak najveće škrtice, a koliko daleko ide govori i činjenica da skuplja vlakna i druge ostatke sa tek oprane odeće koji su završili na dnu bubnja. Od njih pravi improvizovane tufere kojima skida lak za nokte i koristi ih za šminkanje.

Brzinsko tuširanje

Umesto običnog tuša, koristi mornarički princip tuširanja, kod kog se potroši manje vode, tako što se najprije pokvasite vodom, zatim je ugasite i nasapunjate, pa je potom opet upalite. Takođe, koristi "bejbi alarm" kako bi svog partnera pod tušem upozorila da je vreme da zatvori vodu.

Koliko je život sa škrticom težak, svedoči i njen dečko Patrik Robinson, koji tvrdi da ne razume način na koji njegova devojka živi, a smeta mu i to što nikada ne uspe lepo da se okupa, jer nikada ne stigne da opere celo telo.

"Stefani ima dobar posao, radi u lekarskoj ordinaciji. Uštedela je mnogo novca, ali ne želi da ga troši. Smešno je to kako živi, ali ja je volim i prihvatam je takvu kakva jeste", kaže Patrik.

Istu vodu za kuvanje koristi više puta

I to nije sve. Stefani štedi i na vodi za kuvanje testenine, pa istu vodu koristi više puta. Injekcijom precizno meri količinu deterdženta za rublje koji će staviti u mašinu.

Kaže da je u stanju maksimalno iskoristiti svaku vrstu hrane i pića u kući, koje čuva u posebnim posudama. Koliko je predana štednji pokazuje i sledeća situacija. Kad kupuje u supermarketu, oljušti banane pre nego što ih izmeri, kao što grožđe očisti od granlica i na vagu stavlja samo bobice. Ako vam to deluje bizarno, ima još. Stefani kuva u mašini za pranje sudova, tako što šerpe pažljivo umota kako bi bila sigurna da neće dospeti voda u hranu, dok se oko toga pere posuše.

Tako kuva viršle, priprema lazanje, jer joj je to draže nego da troši struju radi pripreme obroka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.