Novčić u drvetu i još PET dobro proverenih načina za koje kažu da sigurno DONOSE SREĆU

Ako vam je potrebna sreća probajte sa proverenim načinima.

Maneki-neko mace, foto: NatchaS/Shutterstock
Maneki-neko mace, foto: NatchaS/Shutterstock

Maneki-neko, u prevodu sa japanskog - maca koja maše šapicom, zapravo bi trebalo da donese sreću. Ove figurice se mogu videti u mnogim kineskim radnjama i restoranima na istoku.

Postoji nekiliko priča o tome zašto su ove figurice tako popularne. Prema jednoj legendi maca se mahala šapicom bogatašu tokom kiše i on se sklonio sa mesta gde je udario grom. Druga je o tome kako je maca spasila život gejši tako što je napala zmiju. Međutim, najverovatnija istina je da maca koja maše privlači pažnju kupaca.

Prsti kao rogovi se u mnogim zapadnoevropskim zemljama smatraju satanističkim znakom, ali ne i u Italilji. Kada neko napravi prstima "rogove" (savije ruku u pesnicu i podigne kažiprst i mali prst) znači da želi nekom sreću i štiti ga od "zlog oka".

Tanjire bacaju na kuću

U Danskoj je sreća kada neko baci tanjire na vašu kuću tokom novogodišnji praznika!

Palad kik (plemeniti penis) može se videti u velikom broju u pećinama Azije. Mogu biti mali, ali i ogromni. Evropljani se obično šokiraju kada ga vide, ali ljudi veruju da oni donose sreću, jer su simbol plodnosti, piše Magazin.novosti.

Dobro je poznat običaj da kada se neko useli u novi prostor svi posetioci treba da u ćođak bacaju sitne pare. Na Filipinima ovaj običaj se prostipe po celoj dnevnoj sobi.

Možda ste primetili i da se u pločniku u nekim gradovima između kamenja ili ploča mogu videti sitne pare, a negde sitniš zakucavaju u drveće. Reč je o običaju "poželi želju".