Ne možete da ručate, a da ne UFLEKATE MAJICU? Evo šta to govori o vašoj inteligenciji...

Ako mislite da ste nespretni sa hranom, koja iz nepoznatih razloga redovno završi na vašoj majici, bluzi, panatlonama, grdno se varate.

fleke na odeći, foto: ThamKC/Shutterstock
fleke na odeći, foto: ThamKC/Shutterstock
.

To je znak da ste izuzetno inteligentni!

Postoji razlika u načinu na koji visoko inteligentan čovek koristi svoj mozak u poređenju sa ljudima niže inteligencije. Kad razmislite o svemu što se događa kada podignete čašu i prinesete ustima, stvar postaje puno jasnija. Vaš mozak izračunava težinu čaše, udaljenost koju ruka mora preći sa čašom, a da ne prolije, brzinu pomaka ruke i položaj usta.

Nije stvar u tome da ste nespretni, već da su vam druge stvari puno veći prioriteti od pića koje konzumirate, a koje dolazi na sekundarno mesto, prenosi magazin.novosti.rs.

Međutim, inteligentni ljudi su vrlo retko usresređeni na stvari koje se upravo sada događaju, pogotovo one koje rade automatski. Oni imaju sto drugih stvari na pameti, tako da ta odluka da se popije malo soka ne iziskuje ništa više od automatske radnje, dok se mozak bavi drugim stvarima.

"Što je vaš mozak manje organizovan, to ste inteligentniji. Drugim rečima, nije stvar u tome da ste nespretni, već da su vam druge stvari veći prioriteti od pića koje konzumirate, a koje dolazi na sekundarno mesto", objašnjava autor istraživanja Stiv Džonson.