Jelena je živela u Italiji i već šest godina radi kao turistički vodič, a sada se vratila iz Pariza i kako kaže jesen je pravo vreme da se obiđe ovaj grad.

„Grad dobija posebne boje, pogotovo njegove prelepe bašte. Ipak, ovo je veoma skup grad, tako da ga ne preporučujem ljudima koji imaju manji budžet“, kaže Jelena i dodaje da ovako veliki grad ne može da se vidi za jedan produženi vikend, već za njega treba izdvojiti bar nedelju dana.

A ako ste spremni da od posla uzmete petak i ponedeljak i spojite sa vikendom, pa negde otputujete, vredi da obiđete gradove kao što su Lisabon ili Venecija, kaže ona.

„Ovi gradovi uz dobru organizaciju mogu lepo da se obiđu i za dva dana“, priča Jelena i dodaje da u Veneciji prvi dan treba izdvojiti za glavne znamenitosti, a drugog obavezno obići ostrva Burano.

„To je najšarenije ostrvo ovog grada i verujem da mnogi ljudi propuštaju da ga obiđu, kada dođu u Veneciju“, priča, a karta trajektom do njega iznosi oko 30 evra.

Kako je ova travel blogerka živela u Italiji godinu dana, preporučila je i neke manje gradove ove države koje vredi obići, a sve to , kao i gde je pila najlepšu kafu i njene savete kako sve možete da uštedite i prođete jeftinije tokom svojih putovanja pogledajte u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.