Na ova mesta nikada ne bi trebalo da putujete s decom

Planiranje putovanja za celu porodicu zahteva više truda nego kada je u pitanju putovanje udvoje. Ako se putovanje s decom ne isplanira kako treba, ona će se kući vratiti nezadovoljna, a porodica će propustiti priliku za ispunjavajuće zajedničko iskustvo.

Na neke destinacije ipak ne bi trebalo da putujete s decom..., foto: Depositphotos/06photo
Na neke destinacije ipak ne bi trebalo da putujete s decom..., foto: Depositphotos/06photo
.

Ipak, nisu sva odredišta dobar izbor za putovanje s decom, a ovo su neka od njih.

Skandinavija

Izazov svoje vrste bio bi pokušaj da uz 24 sata svetlosti stavite dete na spavanje. Ako nemate strategiju kako da odgovorite na fenomen polarnih noći, onda se bolje klonite ovog područja ako su deca vaši suputnici.

Bangkok

Ako vas prljavština i zagađenje ne odvrate od namere da povedete dete u prestonicu Tajlanda, onda bi prizori siromaštva, uz prosjake po pločnicima i prostitutke na uglovima, možda bili ipak previše uznemirujuća slika za vašu decu, navodi "The Travel".

Aman

Ako decu želite da držite podalje od sveta poroka, onda sigurno nećete zajedno udisati dim hašiša u nekom od brojnih kafića ove vrste u centru Amana. Ako je Jordan već izabrano odredište, bolje povedite porodicu na Mrtvo more.

Dubai

Za razliku od drugih mesta, porodično putovanje u Dubai bi i moglo da prođe uz mnoštvo sadržaja prilagođenih najmlađima, ali problem je u tome što za sve te zanimacije nećete imati dovoljno novca. Dubai je preskup, pa vas udovoljavanje deci može suočiti s praznim novčanikom.

Venecija

Možda grad na kanalima bude inspiracija da vaše malo dete nauči da pliva i eto problema za vas. Bolje se držite podalje od Venecije imajući na umu da su šanse da je vaše dete poseti kao adolescent veoma velike, kada u tom uzrastu poželi da ode na romantično putovanje.

Las Vegas

Mnoštvo kasina, noćnih klubova, luksuznih restorana i striptiz barova sigurno nisu odgovarajuća kulisa za porodično putovanje. Povesti tinejdžera na mesto gde pristup gotovo nijednom sadržaju nije dozvoljen mlađima od 18 godina, svakako bi bio promašaj.

Izvor: Index