Matematički zadatak za OSNOVCE mnoge je namučio: Da li znate TAČNO REŠENJE? (FOTO)

Hoćete li uspeti tamo gde su mnogi korisnici interneta podbacili?

Izvor: Krstarica/A. J.  |  
Foto: Prva
Foto: Prva
.

.

Da li biste bili jedan od retkih ljudi koji bi rešili ovu jednačinu koja izgleda da je jednostavna i komplikovana u isto vreme?

Nemojte upasti u zamku i idite na sledeći pasus za uputstva. Izazov dana: rešite ovaj matematički zadatak 92÷2×3+5-9

Vaš zadatak je da pronađete rešenje jednačine prikazane na slici. Neće vam biti dozvoljeno da koristite nikakvo pomagalo za računanje.

Takođe nema vremenskog ograničenja, tako da možete dugo razmišljati o odgovoru. Ali imajte na umu da morate uzeti u obzir određena aritmetička pravila kako biste izbegli grešku.

Da biste sve šanse stavili na svoju stranu, toplo se preporučuje da se koncentrišete što je više moguće. Ostavite sva ometanja koja će vam verovatno smetati na jednu stranu. Ako je potrebno, sedite na mirnom mestu. Koje su prednosti rešavanja ovog testa inteligencije?

Matematičke zagonetke nude mnoštvo prednosti. Imaju za cilj da doprinesu razvoju kritičkog mišljenja, poboljšanju matematičkih veština, jačanju rešavanja problema.

Da ne pominjemo da je tu i istrajnost, oni takođe promovišu samopouzdanje, radoznalost i praktičnu primenu matematike. Pored toga, mogu biti društvena aktivnost, podsticati saradnju i prijateljsko takmičenje. Odgovor: Evo rešenja jednačine 92÷2×3+5-9

Rešenje jednačine je: 134. Da biste rešili, zapamtite da pratite redosled operacija. Evo koraka koje treba pratiti:

Podelite 92 sa 2, što je jednako 46.
Pomnožite 46 sa 3, što daje 138.
Dodajte 5 na 138, što daje 143.
Na kraju, oduzmite 9 od 143 da biste dobili konačni rezultat od 134.