Možemo to reći ovako: Gde ima volje, ima načina. A jedna pedesetogodišnja Italijanka toliko je mrzela da ide na posao da je lažirala čak pet porođaja i 12 abortusa u periodu od pet godina, tokom kojih joj je Nacionalni zavod za socijalno osiguranje (INPS) uplato 111 hiljada evra.

Da nešto lažira, nadležnima je postalo jasno s obzirom na česte trudnoće koje je forsirala između 2014. i 2019. godine, a u pokušaju prevare otišla je toliko daleko da su „njene bebe” imale čak i svoje poreske brojeve i imena.

Zvala ih je Benedeta, Anđelika, Abramo, Leticija i Ismail, međutim, kada su inspektori rada posumnjali i došli da upoznaju svu ovu čudesno rođenu decu, shvatili su šta je zaposlena lanca brze hrane zapravo uradila.

Istraga je tada poverena karabinjerima, a otkriveno je da je žena falsifikovala sva dokumenta kako bi iskoristila porodiljsko odsustvo. Gospođa je ovih dana prvostepeno osuđena na godinu i osam meseci zatvora, a sedam meseci će iza rešetaka provesti i njen suprug, koji joj je pomogao u zločinu. Doduše, žalbeni proces još treba da sačeka, ali je Državni zavod za socijalno osiguranje najavio da će tražiti vraćanje svakog centa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.