Ivan Petrović gost na koncertu Nevene Pavlović

U Domu omladine Beograd 23. januara, sa početkom u 20 časova, biće održan koncert klasične muzike „Beleške o ljubavi“, mlade operske umetnice Nevene Pavlović, koja živi i radi u Londonu. Nevena nam je otkrila da će kao specijalni gost nastupiti i takmičar Prvog glasa Srbije, tenor Ivan Petrović.

.

Nevena Pavlović, (sopran) magistirala je muziku na čuvenoj Gildhol školi za dramu i muziku u Londonu (Guildhall School of Music and Drama) u klasi Rudolfa Pirnaja. Njeno bogato izvođačko isustvo sadrži različite stilove i repertoar od italijanske opere, preko francuskih, engleskih, ruskih pesama i nemačkog lida. Bavi se i edukativnim radom i oblikovanjem mladih talenata, u okviru ArtMus Akademije koju je osnovala u Londonu.

Kao Vaš gost na koncertu će nastupiti i tenor Ivan Petrović. Molimo Vas da ga predstavite i kažete nam nešto o dosadašnjoj saradnji koju ste imali.

Nevena Pavlović: „Ivan Petrović je moj kolega sa klase, široj publici poznat kao jedan od najuspešnijih takmičara Prvog glasa Srbije. Zajedeno smo studirali na Akademiji u Beogradu na osnovim studijama u klasi ruske profesorke Ljudmile Gors. Oboje smo imali bazu u ruskoj školi, a to znači veliku disciplinu u radu i veliku profesionalnost. To je nešto što sam ja ponela u Englesku. Da budem lojalna sebi, svojim emocijama, svojoj ekspresiji i umetnosti. Prednost Engleske je to što je sve dovedeno do perfekcije tehničkih detalja. Ali vidim da ni kulturni centar kao što je Dom omladine po tom pitanju ne zaostaje. Zaista moram da se zahvalim direktoru Marku Stojanoviću i celom timu koji radi na mom koncertu. Meni je uvek želja da mogu da istražim scenu i unesem malo pozorišne atmosfere i evo sada imamo probe sa Miljanom Glišićem, rediteljem.“

Nakon boravka u Beogradu vraćate se u London ili Vas posao vodi u neki drugi grad? Kakvi profesionalni izazovi Vas očekuju u 2014. godini?

Nevena Pavlović: „Moji profesionalni izazovi se fokusiraju i grade oko ideja. Ideja koje za cilj imaju da šalju poruke ljubavi, neguju pozitivne misli i plemenite emocije. Volela bih da učestvujem u kolaboracijama i projektima koji približavaju svet i koji su moderni. Projekti koji imaju smisla i okupljaju talentovane ljude. Mene zanima postmoderna opera, moramo da idemo ka inovacijama, tako da bih volela da učestvujem u stvaranju novih pravaca. Teatar, muzika, film okupljeni oko jednog projekta, to je ono što ja vidim za sebe u budućnosti.Otvaranje granica. U tom smislu, BITEF bi mi bio veliki izazov i volela bih da učestvujem u projekitima koji provociraju i pomeraju granice. Želim da istražim svoj autentičan izraz. Ja živim i radim u Londonu, ali nosim jedan kulturni pedigre koji obogaćuje i to je zapravo lepota sveta, i mog identiteta u njemu kao srpkinje. Naučila sam da ne govorim o projektima koji se još uvek nisu dogodili, znate, ima jedna jako pamenta izreka koja kaže `Radi u tišini, i pusti da uspeh napravi svu buku`. Ja živim po tom principu, sve što je moje, što mi pripada, ostvariće se, ono što mi nije namenjeno, ostvariće se nekome drugom. Važno je da to shvatimo, i da ulazimo u saradnju, i udružujemo se. Život je kao i umetnost, jedna velika kolaboracija. I kreacija. Jing i Jang. Jedno bez drugog ne mogu.“

Ulaznice za koncert Nevene Pavlović su u prodaji na Blagajni EVENTIM u Domu omladine Beograda, po ceni od 300 dinara. U prodaji je i ograničen broj ulaznica za đake i studente (uz knjižicu/indeks) po ceni od 100 dinara (za mesta na balkonu).