Humanitarni rok koncert na Kalemegdanu 3. jula

Veliki humanitarni koncert "Srbiji od Srca" (S.O.S.) na kome je učešće do sada potvrdilo 18 izvođača, održaće se 3. jula na Kalemegdanu, najavio je inicijator ove humanitarne akcije muzičar i producent Dragoslav Gane Pecikoza

.

Pecikoza je danas izjavio Tanjugu da će prodaja ulaznica za veliki humanitarni koncert početi uskoro i da će cena biti 1000 dinara. U ovoj akciji svi će raditi za postradale u poplavama, Eventim i Tiket lajn karte će prodavati bez svoje provizije, a rokeri će nastupiti besplatno kako bi se prikupilo što više sredstva i kupilo što je moguće više montažnih kuća za ugrožene od poplava koje su pogodile Srbiju.

U ovoj velikoj humanitarnoj akciji pomoći ugroženima od poplava u Srbiji do sada su učesće potvrdili Riblja čorba, Partibrejkersi, Beogradski sindikat, Električni orgazam, Bjesovi, Kerber, Galija, Neverne bebe, Generacija 5, Kraljevski apartman, Feud, Texas Flood, MVP, Dejan Cukić, Rambo Amadeus i drugi.

Lista učesnika još nije konačna, ona se dopunjuje kako brojnim domaćim rok bendovima tako i grupama iz regiona koje su do sada nastupale u Srbiji.

Prema rečima Pecikoze, pošto ima puno izvođača koncert će početi već u 16 sati i trajaće najmanje šest sati, nadaju se da će sakupiti značajna sredstva za one koji su najviše nastradali.
"O svemu se dogovaramo ali sve će biti transparentno, o svakom prikupljenom dinaru biće obavešteni menadžeri svih grupa i učesnika, dogovorićemo se o tome kakva će konkretna pomoć biti, da li u montažnim kućama ili trafo stanicama, šta bude bilo najpotrebnije ali sigurni smo da će ta pomoć biti značajna", izjavio je Pecikoza.

Izvor: Tanjug