Genijalni TRIKOVI za pravljenje roštilja, zbog kojih ćete se pitati zašto to niste znali pre!

Septembar je idealan mesec za roštiljanje sa prijateljima, jer nema više toliko visokih temperatura i večeri su prijatnije.

trikovi za pravljenje roštilja, foto: Depositphotos/DmitryPoch
trikovi za pravljenje roštilja, foto: Depositphotos/DmitryPoch
.

Ako ste planirali da baš ovog vikenda organizujete roštiljanje, pročitajte savete u nastavku. Možda vam budu od koristi, pa zadivite celu ekipu.

1. Kada pripremate vatru za roštilj imajte na umu da žar ne stavljate samo na jedan deo. Rasporedite ga, ali tako da vam krajevi stalka za roštilj budu prazni, u slučaju da možete da sklonite meso sa jače vatre na taj "slabiji" deo roštilja.

2. Prerežite veliki luk na pola i njime istrljajte rešetke roštilja. Osim što ćete mesu dati dodatnu aromu, roštilj će kasnije biti lakše očistiti. Na žar bacite i malo grančica ružmarina za bolju aromu mesa, prenosi tuzlanski.ba.

3. Ako pripremate ribu, svakako biste hteli da izbegnete da se ona zalepi za rešetke. Kako biste doskočili tom problemu, narežite limun na kolutove i na njih polažite ribu koju ćete peći.

4. Kako biste sprečili da se meso za hamburger presuši, dok se peče stavite kocku leda na njega. Meso će ostati sočno i neće se presušiti.

5. Roštilj ćete najlakše očistiti odmah nakon što se ohladi i to koristeći aluminijsku foliju kojom bi trebalo da istrljate rešetke roštilja.