Evo na kom mestu su srpske PLJESKAVICE na listi najboljih jela od mlevenog mesa: Iznenadićete se!

Na stranici TasteAtlas objavljena je listu najboljih jela od mlevenog mesa, a na visokom 8. mestu našle su se pljeskavice iz Srbije.

Foto: Triff/Shutterstock
Foto: Triff/Shutterstock
.

Ova lista je napravljena na osnovu ocena publike, kojoj su očigledno naše pljeskavice jedno od omiljenih tradicionalnih jela.

- Pljeskavica, srpsko nacionalno jelo poznato i kao srpski hamburger, je ravno okruglo parče grilovanog mlevenog junećeg, svinjskog i telećeg mesa, ili kombinacija ova tri, uz dodatak odabranih začina poput mlevene paprike, soli i bibera, a u nekim slučajevima i sitno mlevenog crnog ili belog luka. Odnos mesa i masti izuzetno je važan u procesu pripreme - piše na sajtu TasteAtlas.com.

Kako dalje navode, pljeskavica se stavlja u lepinju koja je podjednako važna kao i meso. Ona ne bi trebalo da bude previše suva, hladna, ni da se mrvi, već treba da bude vlažna, elastična i topla.

Na osnovu njihovog mišljenja, savršena pljeskavica treba da bude sočna, dobro začinjena i po mogućnosti prelivena kajmakom. Osim toga spomenuli su gde bi mogla da se pojede tako dobra pljeskavica, a prema mišljenju stručnjaka, mahom u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, ali i u Belgiji i Crnoj Gori.