Ipak, obe hemisfere našeg mozga rade zajedno kako bi obavile sve kognitivne zadatke. Ipak, za ljude sa aktivnijom levom stranom mozga kaže se da su odgovorni za logičko i analitičko razmišljanje, dok se za ljude sa aktivnijom desnom stranom mozga kaže da su odgovorni za emocionalno i kreativno razmišljanje.

Hajde da vidimo kojoj grupi vi pripadate:

Slika muškarca koji svira saksofon

Ako ste prvo primetili muškarca koji svira saksofon, vaše osobine otkrivaju da ste logičniji i analitičniji. Vaša leva hemisfera mozga je aktivnija. Možda ste vešti u matematici i prirodnim naukama, pratite uputstva, rešavate probleme itd. Možete biti veoma orijentisani ka detaljima, praktični i realistični. Odluke donosite na osnovu činjenica i dokaza. Takođe, verovatno ste organizovani i efikasni. Možete da budete dobri komunikatori i da jasno artikulišete svoje misli.

Lice žene

Ako ste prvo primetili žensko lice, vaše osobine otkrivaju da ste emotivniji i kreativniji. Vaša desna hemisfera mozga je aktivnija. Možda ste maštoviti i intuitivni. Takođe, možete biti emocionalniji i izražajniji od ljudi sa dominantnom levom moždanom hemisferom. Možda ste vešti u muzici i umetnosti, smišljate nove ideje, vidite širu sliku, itd. Dobri ste u razumevanju i saosećanju sa drugima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.