Osoblje restorana Mason Jar Cafe u Benton Harboru ostalo je u šoku kada je gost dao bakšiš od 10.000 dolara na svoj račun početkom ovog meseca.

Menadžer Tim Sweeney objasnio je da osoblje obično prima bakšiš, ali nikada više od 100 dolara.

Dok je račun za hranu i piće iznosio malo više od 30 dolara, gost po imenu Mark na kraju je platio ukupno 10.032,43 dolara.

Tim je rekao da je bio potpuno iznenađen kada je video bakšiš i želeo je da bude siguran da je to ispravno. Rekao je da je otišao da razgovara sa Markom kako bi se uverio da želi dati ovoliki bakšiš.

"Vratili smo se. Razgovarao sam s njim. Želeo je ovoliko da da", objasnio je Tim. Tokom razgovora, Mark je otkrio srceparajući razlog zašto je odlučio da uradi ovakav gest.

"To je bilo u spomen prijatelju koji je nedavno preminuo i on je bio u gradu zbog sahrane. To je zaista bilo delo ljubaznosti koje je uticalo na toliko ljudi", objasnila je konobarica Pejdž Mulik.

Restoran je podelio bakšiš sa devet osoba koje su radile tog dana, pri čemu je svaka odnela oko 1.100 dolara kući.

Pejdž je objasnila da će svoj deo koristiti za otplatu studentskih kredita.

"Svaki dolar je važan na poslu poput ovog. Mi naporno radimo. Znamo da ćemo nekog dana zaraditi više, a nekog dana manje. To je samo deo posla. Ali mi se trudimo jako i mislim da mnogi zaista zaslužuju ovo", rekla je.

Ona je dodala: "Toliko neverovatnih žena je radilo tog dana, toliko vrednih majki... koje zaista zaslužuju ovo".

U međuvremenu, Tim je rekao: "Bilo kada možete pružiti ruku i promeniti nečiji život - bilo da je to mali ili veliki čin - vrlo je važno da to imate u mislima. Malo može mnogo da znači. U ovoj situaciji, mnogo znači", javlja Unilad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.