Zanimljivosti

Tajne hotelske sobe: TRI opasnosti koje vam mogu upropastiti putovanje

Iako je velika verovatnoća da je posteljina u hotelskoj sobi čista i sveže oprana, opasnost se može kriti ispod površine, tačnije na hotelskom dušeku...
21.06.2016. - 14:06h

Smestili ste se u hotelsku sobu i spustili kofere? Ali, pre nego se raspakiujete, obavite kratku inspekciju sobe jer u njoj mogu da se kriju opasnosti koje vam mogu pokvariti putovanje.
1. Najprljaviji predmet u sobi
Neki predmeti u hotelskoj sobi pravo su leglo bakterija i virusa zbog kojih bi vaše putovanje moglo da se završi stomačnim problemima, povišenom temperaturom ili nekom drugom zdravstvenom tegobom.
Istraživanja su potvrdila da je najprljaviji predmet u hotelskim sobama daljinski upravljač koji može da sadrži isti broj mikroorganizama kao i WC daska.

Razlog je taj što ga dodiruje svako, a osoblje hotela ga nikada ne očisti. Na drugom mestu je nalazi telefon, odnosno slušalica.

Savet: Pre nego što koristite neki od navedenih predmeta, temeljno ga prebrišite antibakterijskim maramicama.

2. Najprljavije mesto u sobi
Hotelske sobe su presvučene tepisima ili tepisonima koji na prvu izgledaju vrlo čisto i održavano. Ali, spoljašnji izgled zapravo je samo kamuflaža jer hotelski itisoni skrivaju mnogobrojne opasnosti za vaše zdravlje.

Naime, servis za čišćenje tepiha tu površinu održava vrlo površno što nikako nije dovoljno da ukloni svu prljavštinu unesenu cipelama i za zdravlje opasne mikroorganizme poput gljivica, bakterija i virusa.

Isto tako, pranje tepiha radi se posebnim, agresivnim hemikalijama koje mogu da nadraže kožu i da izazovu alergijsku reakciju.

Savet: Hotelskom sobom nikada nemojte hodati bosi. Na putovanje uvek ponesite papuče.

3. Opasnost koja vreba iz kreveta
Iako je velika verovatnoća da je posteljina u hotelskoj sobi čista i sveže oprana, opasnost može da se krije ispod površine, tačnije  - na hotelskom dušeku. Pre nego što legnete ili izvadite stvari iz kofera i složite ih na krevetu, podignite čaršaf i obavite kratki pregled dušeka.

Primijetite li neobična, sitna zrnca koja se pomeraju, reč je o stenicama. Iako možda zvuči paranoično, stenice u hotelskim sobama nisu nikakva retkost. Kada se jednom zavuku u vašu odeću tih životinjica, koje se hrane delićima ljudske kože, vrlo teško ćete se rešiti i postoji opasnost da ih na odeći prenesete i u vaš dom.

Savet: Ako posumnjate da se na vašem dušeku skrivaju stenice slonite sve stvari iz sobe i odmah prijavite problem hotelskom osoblju.

Izvor: Punkufer.hr