6 najboljih javnih mesta u Evropi za gledanje Svetskog prvenstva u fudbalu

To što ne idete u Brazil ne znači da treba sami da gledate utakmice kod kuće. Ovo su najbolja javna, a besplatna mesta u Evropi na kojima će hiljade fanova deliti sve dobre i loše trenutke utakmica i na kojima ćete sigurno uživati.

.

Trg Kastelo, Milano, Italija

Ne samo što su Italijani strastveni ljubitelji fudbala, oni su takođe i veoma glasni i uvek su pravi animatori. Još kada igra njihov tim, gledanje utakmice je potpuno novo iskustvo i prava zabava.

Ukoliko se nađete u Italiji obavezno idite na trg Kastelo u Milanu, ili bar u bilo koji pab gde će Italijani pratiti utakmice svoje reperezentacije. Verujte to će biti nezaboravno iskustvo za vas...

Trg Kastiljo, Pamplona, Španija

Nekada su se žitelji Pamplone na trgu Kastiljo okupljali da bi gledali borbe bikova. Ovog leta, trg je pripremljen za navijanje za reprezentaciju Španije i sve fanove Crvene furije.

"ITV Fever Pitch", Mančester, Velika Britanija

Bivši Granada studiji koje je koristila britanska televizijska mreža ITV u Mančesteru, pripremljeni su za ovogodišnje Svetsko prvenstvo. U njih je doveženo 450 tona peska od kojih je napravljena plaža po uzoru na brazilske. I kao da pesak nije dovoljan, napravljen je Kopakabana bar na kojem će se služiti mnogobrojna pića koja će testirati vaše fudbalske veštine.

Olimpijski park, Minhen, Nemačka

U Olimpijskom parku u Minhenu tokom trajanja Svetskog prvenstva vijoriće se stotine zastava Nemačke dok će na ogromnom ekranu vatreni navijači pratiti utakmice svoje reprezentacije. Ono što je sigurno, u parku će se prikazivati tri utakmice koje će nemačka reprezentacija odigrati protiv Prtugala, Gane i SAD-a, a posle toga, ko zna.

Trg Milenijum, Lids, Velika Britanija

Još jedno mesto u Velikoj Britaniji gde će se okupiti mnoštvo navijača da odgledaju utakmice koje će reprezentacija Engleske igrati protiv Urugvaja i Kostarike. Ulaz je naravno besplatan, pa ukoliko želite da zauzmete prva mesta morate da dođete veoma, veoma rano.

Brandenburška kapija, Berlin, Nemačka

Fanatični navijači Nemačke okupiće se i u Berlinu gde će pratiti sve tri utakmice njihove reprezentacije. Pored gledanja utakmice, organizovaće se i ulična žurka sa živom muzikom. Ukoliko vam zatreba piće ili poželite da sednete negde, sve vreme će biti otvoreni i okolni barovi i kafići. Dobar provod vas sigurno očekuje u Berlinu.