Jeftinije karte za let u svemir

Prvi polasci se očekuju za 18 meseci! Cena putovanja u svemir pojeftinila je za trećinu, a do sada je prodato preko 200 karata.

.

Ljudi koji vole svemir a koje su dosada odbijale paprene cene svemirske agencije "Virgin Galactic", sada će moći da prave mnogo realnije planove za putovanje po galaksiji.

Oni će moći da lete svemirskom letelicom po mnogo povoljnijim uslovima, jer je cena za ovu vrstu putovanja smanjena čak za trećinu!

Ukoliko platite kartu, a uz to se pokažete kao uzoran putnik, pilot nove letelice “Linx” kompanije “XCOR Aerospace” će vam dozvoliti nešto potpuno neverovatno – da za kratko upravljate svemirskim brodom!

Letelica ima šest mesta, a sam let koji će se odvijati do visine od 106 hiljada metara, trajaće između 30 i 50 minuta. Putnici će moći da iskuse bestežinsko stanje i da iz svemira uživaju u pogledu na našu planetu. Cena je, prava sitnica, “samo” 60 hiljada evra.

Iako nije baš za svačiji džep, predstavnici kompanije XCOR veruju da su konačno pronašli zaista komercijalan model putovanja u svemir. O tome svedoči i činjenica da je već prodato oko 200 karata. Prvi letovi sa putnicima očekuju se za 18 meseci, sa po četiri polaska dnevno.

.

Izvor: zanimljivostidana